Nosa-dobbel sikret seier mot Lyn!

Det så lenge ut til å bli en komfortabel seier for oss, men vi raknet totalt på slutten og slapp Lyn tilbake i kampen.

KFUM - LYN (1-0) 4-3

På den vakre og solfylte Ekebergsletta tok vi tidlig kontroll på kampen. Etter å ha skapt to cornere innen de første fem minuttene sendte Petter Nosa oss i ledelsen tidlig. Vår unge angrepsspiller er i knallform om dagen!

Det ble raskt tydelig hvilken nivåforskjell som er mellom oss og våre by-rivaler i Lyn. De fikk sjelden låne kula, og våre gutter spilte med stor selvtillit.

Upresise på siste tredjedel

Til tross for dominans ute på kunstgresset skapte vi fint lite de første femten minuttene (utenom vårt mål, selvsagt). Vi tok oss god tid til å bygge opp våre angrep og var stort sett upresise når vi kom oss i nærheten av Lyn sitt mål.

Etter 23 minutter spilte Robin Rasch en av mange presise langpasninger i retning Keivan. Denne gangen fikk vår to-beinte back lagt inn i farlig område men Simen Hestnes klarte ikke å komme seg på ballen. Litt marginer og slurv hindret oss fortsatt i å ta ledelsen, men vi fikk se fine tendenser i angrepsspillet utover i omgangen.

Bakover hadde vi fortsatt full kontroll. Med rutinerte Ayoub Aleesami og Shola i vårt midtforsvar slet Lyn med å trenge seg gjennom. De kom seg til to skudd innen de første tjue minuttene, men skuddene ga ikke Andreas Vedeler store problemer.

Fine angrep

Etter en halvtime spilt fikk vi kampens desidert fineste angrep! Robin Rasch fant en feilvendt Sverre Sandal i boks. Han slo på et-touch videre til Teodor Haltvik som kom seg inn bak Lyn-forsvaret. Dessverre gikk avslutningen like over mål.

Kun minuttet senere var Teodor nære igjen! Han plukket opp en løs ball i boks før han dro av to forsvarsspillere og avsluttet fra nært hold. Tidligere KFUM-spiller Alexander Pedersen reddet dog mesterlig denne gangen.

Like før pause fikk vi med oss en sjanse av det merkelige slaget. En forsvarsspiller hos bortelaget klarerte ballen tjue meter rett opp i været. Yasir kom først til situasjonen og forsøkte et slags brassespark mot mål. Ballen dalte like over buret til Lyns keeper.

Nosa igjen

Seks minutter inn i 2. omgang kom det andre målet vi jaktet så lenge. Teodor Haltvik traff stolpen, men Nosa plukket opp returen og satt sitt andre mål for dagen!

Etter 60 minutter kunne Nosa scoret sitt tredje. Nunez stormet frem på en kontring og fant vår tomålsscorer alene med keeper. Nosa var ekstremt lite egoistisk da han valgte å spille Thomas Klemetsen gjennom på åpent mål i stedet for å avslutte selv. Vår spiss Klemetsen klønet dessverre bort den enorme sjansen under hardt press fra en forsvarsspiller.

Vi hevet oss i den andre omgangen og presisjonen på den siste tredjedelen var forbedret. Dette førte til enda større dominans på banen og både flere og større sjanser. Nære var også Håkon Hoseth i dag men keeper Alexander Pedersen i Lyn-buret var på jobb.

Verdt å nevne at ungguttene Joachim Prent-Eckbo og Kristian Aarstad fikk drøye tjue minutter på slutten av dagens kamp! Det var også godt å se Nuñez tilbake i aksjon i den andre omgangen.

Svak avslutning på kampen

Remi sendte oss opp i en 3-0 ledelse med en fantastisk heading etter 77 minutter. Den varte dog ikke lenge for Lyn reduserte til 3-1 minuttet senere.

På slutten av kampen slapp vi plutselig Lyn til alt for lett. Det var nok ingen som trodde at dette skulle bli en jevn kamp når vi ledet 3-0 men etter 83 minutter er plutselig stillingen 3-2.

Når klokken nærmet seg 90 minutter fikk vi et frispark fra drøye 20 meters hold. Ingen tvil om at Robin Rasch skulle ta det. Vår kaptein bøyde ballen nydelig over muren. Dermed var 4-2 et faktum og vår ledelse så tryggere ut.

Det varte heller ikke lenge denne gang. To minutter senere reduserte Lyn igjen til 4-3. Lyn scoret omtrent hver gang de var borti ballen mot slutten av kampen.

Men vår ledelse holdt og kampen avsluttes på 4-3.

Video-intervjuer med Nosa og Johs kommer på Instagram i løpet av helgen!