Nedtur i Sarpsborg

Sandefjord ble noen hakk for store i dag. Etter en jevnspilt 1. omgang var de kliniske etter pausen og klarte det vi ikke klarte: å omsette sjansene sine. KFUM - Sandefjord 0-3 (0-1)

Med flere nysigneringer fra start (Hjorth, Lassen, Haltvik og Yasir) møtte vi Sandefjord. 1. omgangen var jevnspilt med fine tendenser, før Sandefjord tok ledelsen noe heldig. 2. omgang var mer åpen med sjanser til begge lag, men det var blåtrøyene som omsatte sjanser til mål.

Rolig start

Allerede etter tre minutter kombineres det fint på vår midtbane før Yasir sender Nosa inn i bakrom. Vår unge kantspiller la ballen inn foran målet til blå-trøyene, men det var en forsvarsspiller som kom først på ballen og fikk klarert. Fine tendenser fra start.

Begge lag var trygge med ball de første 20 minuttene, men det ble skapt få sjanser.

Sandefjord fikk den første muligheten etter 28 minutters spill. Ruud Tveter fikk plass til å skyte rett utenfor vår sekstenmeter men skuddet landet rett i klypa til Emil.

Årets første baklengs

Nevnte Ruud Tveter fyrte av et skudd på nytt, denne gang fra drøye 20 meters hold. Skuddet var hardt, men plassert ganske nærme Emil. Vår keeper er uheldig når ballen sklir av hansken hans og går i mål. VAR brukte lang tid på å godkjenne målet, men etter drøye 2 minutter hvor dommer var ute og så situasjonen på skjerm ble det godkjent. 0-1.

Hoveddommer ser på VAR-skjermen. Foto: Guttorm Lende

Dermed gikk Sandefjord til pause med ledelsen. Det var en jevn omgang uten de største sjansene, men en litt heldig Ruud Tveter fikk med seg en scoring på en av de få mulighetene omgangen hadde å by på.

Store utskiftninger

Fra laget som startet kampen sto kun Håkon Stavrum, Petter Nosa og Thomas Klemetsen Jakobsen igjen i 2. omgang. Kapteinsbindet gikk fra Ayoub Aleesami til Johannes Hummelvoll-Nunez.

Som mot Ham-Kam startet vi 2. omgang med et meget ungt lag. Blant de som startet omgangen var Noah Jacobsen, Joachim Prent-Eckbo, Mathias Tønnessen, Kristian Aarstad og Martin Gavey.

Ungguttene startet omgangen bra og gikk rett i strupen på Eliteserielaget flere ganger. Først var Hoseth frempå, før Nosa ble spilt fint inn i bakrom. Ved begge situasjoner var Sandefjords sisteskanse våken og avverget situasjonene.

Kampen åpnes

Så fikk vi en enorm mulighet! Martin Gavey med et godt skudd fra 10 meters hold men motstandernes keeper vartet opp med en kjemperedning!

Martin Gavey. Foto: Guttorm Lende

Minuttet senere doblet Sandefjord ledelsen. Fra en corner bommer Andreas Vedeler på timingen og en av våre spillere headet ballen i en bue over sin egen keeper.

Utover i omgangen raknet det for den unge 2.rekka. Sandefjord økte til 0-3. Vedeler med en fin redning men returen havnet i beina til en motspiller.

Det ble en tøff referansesjekk for unggutta i 2. omgang, men de ble absolutt ikke domintert! Hadde vi vært litt mer kliniske foran mål så kunne resultatet sett annerledes ut. Martin Gavey ble stoppet to ganger av en god keeper i Sandefjord-buret.

Neste kamp er hjemme på Ekeberg lørdag 11. februar. Møt opp og se gutta spille på Ekeberg for første gang i år!