Nærmest seieren mot Kamma

Under to ganger, men til slutt var vi nærmest seieren.

KFUM-HAMKAM 2-2 (0-0). A-laget er denne uka på treningsleir i Spania. I dag var det tid for oppholdets første kamp. Mot ligamotstander HamKam.

Under solen i Marbella ble det en match som ga trener Isnes nye svar 40 dager før seriestarten hjemme mot Raufoss. Både gode svar og svar på hva det må jobbes med framover.

HamKam ledet to ganger, en gang i hver omgang, men begge ganger slo Kåffa relativt raskt tilbake. Og etter 90 minutter var det utvilsomt KFUM som hadde fortjent seieren i vinden i Spania.

- Jeg synes vi har to gode perioder; første 20 minuttene og avslutningen av kampen. Siste 20 minuttene, synes jeg er solid. Totalt sett er det en kamp på det jevne, sier trener Isnes.

Sikker Tavakoli
HamKam skulle få kampens første mål. En Kamma-spiller dro seg litt for enkelt forbi to KFUM-spillere ute på venstresiden. Da Enkerud kom først på ballen og fikk avsluttet fra kort hold, måtte keeper Simon plukke ballen ut fra nettet.

Det gikk ikke mange minutter før keeperkollegaen i den andre enden måtte ta den samme tunge turen inn i nettmaskene.

Alagie spilte fram Tavakoli midt på HamKams banehalvdel. Spissen la til rette med en lang touch, stilte inn siktet og dunket inn utlikningen fra nesten 20 meter.

Utover i omgangen var det KFUM som skapte mest. Tavakoli fikk en god sjanse, Hoseth brøt gjennom med et veggspill fra venstrebacken og kom seg til en brukbar mulighet fra skrått hold og Stavrum fintet seg lekkert fri, men fikk ikke dreis på avslutningen da han prøvde seg et par minutter før pause.

Friske innhopp
Det var spilt sju minutter av den andre omgangen da HamKam igjen tok en ledelse. Denne gangen kom forspillet på høyresiden der hedmarkingene fikk spilt seg lett fri. Innlegget langs bakken satte en uheldig Hammer i eget mål.

Utover i omgangen skulle Isnes gjøre flere bytter, og her var det lett å se at det kom spillere fra benken som ville vise at de har ambisjoner om være med på moroa når alvoret braker løs.

Omtret midt i omgangen fant Hammer innbytter Fisnik med en presis ball i bakrommet. Hans innlegg gikk via en keeperhånd og ut til innbytter Juba som banket inn 2-2. Målet kom etter en periode der KFUM hadde hatt mye ball, men uten å skape så mange store sjanser.

I siste del av omgangen var det imidlertid ingen tvil om hvilket lag som var nærmest en ny scoring. For da skjedde mye i og rundt boksen til HamKam. Bare minutter etter utlikningen kunne det blitt Juba, Juba i målprotokollen, men denne gangen fikk keeperen ballen unna rett foran beina på yngstebror Moula da innlegget igjen kom fra høyre.

Basit kom inn for Tavakoli, og leverte også han et innhopp med gnist og vilje. Cirka 10 minutter før slutt var han nær en matchvinner da han skjøt via en HamKam-spiller og i krysstanga fra distanse. Samme mann prøvde seg igjen minutter etterpå, men skuddet denne gangen trillet utenfor stanga. Da hadde allerede Sortevik forsøkt å prikke en ball i det lengste hjørne, men skuddet gikk til side for mål.

- Jeg liker at de som kommer innpå setter sitt preg på kampen. Det synes jeg er positivt, og det er noe vi har snakket om, sier Isnes.

Dermed endte det uavgjort i årets femte treningskamp, og på en tid på året der prestasjon tross alt er viktigere enn resultat var det mye å ta med seg videre. Lørdag er det ny kamp, mot Strømmen.

- Da vil det bli noen endringer på laget, og som vi ser så er det kamp om plassene på laget. Det er herlig for en fotballtrener, sier Isnes.

Dagens KFUM-lag: Simon, Dodou (Dahl i 23 min), Hammer, Mansour (Troudart i 23 min), Hoseth (Stubberud i 10 min), Fredheim Holm (Svindland i 30 min), Stavrum, Sortevik (Sandemoen i 13 min), Alagie (Juba i 45 min), Tavakoli (Basit i 23 min), Yannis (Fisnik i 30 min).