- Nå ønsker vi å sette KFUM-rekord

Videre på overtid mot Asker.

ASKER-KFUM 2-3 (1-1). Det ble mer spennende enn vi håpet på - og strengt tatt enn vi trengte å gjøre det på Føyka i ettermiddag.

For da Asker utliknet til 2-2 i det 89. spilleminutt så det ut som om vi måtte ut i ekstraomganger.

Men på overtid rullet Fisnik ballen i åpent mål fra omtrent 40 meter og tok oss til 3. runde i cupen for fjerde år på rad.

- Det er ikke noe sjokk at det blir vanskelig å ta seg videre, men det var selvsagt utrolig deilig da den siste ballen der gikk i mål, sier trener Isnes.

Og husker selvsagt godt at seieren mot Nordstrand i 1. runde også kom på overtid:

- Akkurat nå har vi flyt, og det må vi ærlig innrømme. Men vi vet også at den ikke kommer tilfeldig.

Fisnik prikket krysset
KFUM styrte kampen fra start mot laget fra PostNord-ligaen. Omtrent midtveis i omgangen fikk imidlertid Asker en brukbar sjanse som keeper Simon tok seg av.

Ledermålet kom da det var spilt rett over en halvtime på Føyka. Fisnik brukte et par forsøk på å stille inn siktet før han skrudde inn 1-0 til Kåffa helt oppe i krysset.

Det ble en kortvarig glede. Bare et par minutter senere var lagene like langt - etter at Asker fikk servert en Kåffa-klarering rett i beina.

Hjemmelaget forsynte seg grovt - og satte inn 1-1. Og den stillingen sto seg til pause.

Mål av Moula
KFUM tok igjen ledelsen tidlig i andre omgang. Øby fant Yannis i bakrommet og eldstebror Moula scoret til 2-1.

Utover i omgangen hadde KFUM god kontroll. Daniel, som spilte sine første minutter siden serieåpningen mot Sandefjord, forlot banen etter en time. Og Stian ble erstattet av Moses da det sto igjen et kvarter.

Da de fleste begynte å belage seg på et trygt cupavansement, ble det spenning igjen rett før slutt. Asker utliknet da klokka viste 89 minutter.

- Flere av våre spillerne stopper opp og tror en ball går utover linjen. Vi klarer nesten å surre det bort, og da var jeg illsint, innrømmer Isnes.

Men vår gode trener er som kjent sjelden langsint, og et par minutter senere var det bare smil igjen i KFUM-leiren. Moses la press på keeper som var langt utenfor 16-meteren, og ballen havnet til slutt hos Fisnik omtrent 40 meter fra et åpent mål.

— Jørgen Isnes

Vingen takket for muligheten og trillet ballen rolig i mål. Hans andre for dagen. Og om du som KFUM-følger følte du har sett noe liknende tidligere. Ja, så har du det. Sindre Eks mål mot Tromsdalen opprykkshøsten 2015.

- Det er fint å se at vi vinner en kamp som dette fortjent etter sju bytter fra sist kamp. Likevel, det blir for sløvt å slippe inn de to målene vi gjør. Det irriterer meg, sier Isnes.

Mange plusser
Det er likevel mest å sette i plusskolonnen etter dagens kamp, påpeker Kåffa-sjefen:

• Daniel er tilbake på banen og styrte med ro, herlig ballkontroll og sin fine pasningsfot den timen han spilte.
  • To kantspillere åpner scoringskontoen.
  • Simon Thomas har viktige redninger.
  • Duracellkaninen Øby holdt det gående gjennom hele kampen.
  • Mansour spiller sin første 90 på dette nivået og leverte.
  • Scoring på kontring, med ball direkte i bakrom.

Første gang KFUM var i 3. runde i cupen var tilbake i 1984. Den gang tapte vi 3-0 mot HamKam etter at vi slo laget som ledet Eliteserien, Eik, i 2. runde. Siden skulle det gå 32 år før vi tok oss til 3. runde igjen.

De siste årene har 3. runde og eliteseriemotstand blitt en tradisjon. VIF i 2016, Molde i 2017 og LSK i 2018. Alle gode kamper, men kun med hederlige resultat.

Når vi nå kommer til 19. juni og ny cuprunde, har Isnes ambisjoner om å ta klubben til 4. runde for første gang. Uansett hvem som står på motsatt banehalvdel.

- Nå håper jeg vi kan få mange cupkamper fremover. Vi ønsker å nå langt og sette KFUM-rekord, sier Isnes.