- Nå kan vi tenke annerledes

Johs om neste fase av Eliteserien 2024.

Trener Johannes Moesgaard er tilbake på feltet etter en kort ferie. Her fra hjemmekampen mot Brann. Foto: Thomas Bjørnflaten/Nyebilder
---

A-lagsgutta har lagt bak seg en mini-sommerferie. Noen har benyttet muligheten for en utenlandstur, mens andre har holdt seg hjemme.

Nå er de imidlertid tilbake på feltet og klare til å ta fatt på del to av sesongen. Våren og forsommeren har gitt 15 poeng på 11 kamper, og en billett til kvartfinalen i cupen.

I tillegg til at både klubb og lag har dratt med seg fantastiske opplevelser og bekreftelser på at vi kan være med å leke på dette nivået.

- Vi ser at vi kan være med å konkurrere her, samtidig så har vi kjent på hva det krever å henge med. Det vi også har erfart er at vi kan tørre å tenke annerledes, vi kan dyrke vårt eget spill og kanskje ligne enda mer på slik vi framsto i fjor høst, og så må vi selvsagt ha den samme mentaliteten som preget oss da, sier trener Johannes Moesgaard.

Fullt kjør
De første dagene tilbake på Ekeberg har handlet om å komme i gang, gjennomføre testing og gjøre nødvendige individuelle tilpasninger, men det er lite rom for å ligge på solsenga før de skal ut å angripe nye poeng i Eliteserien.

- Allerede om litt over en uke er det fullt kjør, neste torsdag borte mot Lillestrøm. Nå har gutta og vi i trenerapparatet fått den hvilen vi skal, men vi er selvsagt klar over at de andre klubbene også skrur til nå. Skal vi henge med, må vi være på jobb hver eneste dag, sier Johs.

For å komme inn i kamptempo og -rytme, er det lagt inn treningskamp mot HamKam på Hamar kommende fredag.

- Vi og jeg må bruke den kampen godt, slik at vi er klare når det smeller neste torsdag, melder KFUM-treneren.

Tallknusing
Sammen med gutta har han også evaluert en del av det som er gjort så langt i sesongen. Tallene viser for eksempel at KFUM er det laget i ligaen som slipper til færrest sjanser imot.

- Akkurat det er veldig imponerende. Vi har ellers sett på hvordan vi skaper sjanser og hvordan vi får scoringer, sier Johs.

Han skulle gjerne sett at de var enda råere i overgangsspillet og mener det er nødvendig at de blir bedre på dødballer. Én straffescoring, ett cornermål og ett mål i etterkant av en corner er dødball-fasit så langt.

- Men alt i alt er vi selvsagt fornøyd med det vi har utrettet. Det er sterkt at vi er der vi er, og så kjenner vi på hva som kreves. Det påhviler et stort ansvar på den enkelte når det kommer til å ta vare på egen kropp. Her må vi erkjenne at vi har et begrenset støtteapparat, og vi er avhengig av egen innsats og egen vilje slik at vi er best mulig rustet, sier Johs.

Ellers kan han glede seg over at skadesituasjonen er omtrent like lys som sommerdagene denne uka. Han må se bort fra «Tønna» og Gundersen, men ellers ser det meget bra ut når vi snart går løs på seriespillet igjen. Ekstra gledelig er det at fjorårskometen Obilor Okeke nærmer seg igjen.

Kampen mot HamKam spilles fredag kl. 13.00.

Neste torsdag skal vi til Åråsen. Kampstart kl. 21.15. Billettene kjøper du her!

NESTE HJEMMEKAMP:

kåffa_ann_Viking2.jpg

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter