- Nå håper jeg det smeller i de neste kampene

Det satt ikke helt for Kåffa-gutta denne høstkvelden. Da var det likevel deilig å ta med seg ett poeng - årets tiende uavgjortresultat.

KFUM-FKH 0-0. Med en nyfrisert midtbaneduo ønsket vi et nedrykkstruet Haugesund velkommen til høstfotball på Ekeberg.

Men den første omgangen satt langt fra like godt som sveisen til Simen Hestens og Robin Rasch. For dette ble en omgang der det virkelig lugget, for begge lag. Helt blank sjansestatistikk og et skudd på mål til hvert av lagene.

Nå var det KFUM-gutta som presenterte seg først på Ekeberg i ettermiddag.

En Moussa Njie som har fått sprøytet inn noen doser selvtillit de siste ukene, fortsatte der han slapp i kvartfinalen mot Stabæk.

Allerede før minuttet var spilt kom han seg gjennom på sin venstreside. Utbyttet var et hjørnespark denne gangen. Noen minutter senere var samme mann på farten igjen, med samme utfall.

Kjedelig omgang
I den neste perioden kom gjestene, for dagen i helsvart, mer inn i kampen. Med situasjoner i og rundt boksen, men uten at de fikk satt vår målmann på den helt store testen.

Amin Nouri var nær å finne en medspiller i feltet på et godt overlegg, og like før halvtimen spilt forsøkte Nuñez lykken fra distanse. Et par knepp for høyt denne gangen fra vår toppscorer.

Så mye mer var det egentlig ikke verdt å nevne fra den første omgangen, men vi tar med en god redning da Emil måtte ut i full strekk på et Haugesund-skudd like før pausepraten.

Der ventet ingen hårføner fra vår mann med treneransvaret, men Johannes Moesgaard var tydelig da mikrofonen pekte mot han på vei ut til andre omgang i det som var vår 25. kamp i Eliteserien:

«Håndbrekket på. Passive uten ball. For dårlig gjenvinningsspill.»

FKH kom ut best og snuste på noe i åpningsminuttene i den andre omgangen. Et par ganger på hengende håret, men Kåffa-gutta gjorde nødvendig ryddejobb.

Med rundens resultater ville tre poeng være ekstremt viktig for klubben fra Haugesund som er inne i sin 15. strake sesong på øverste nivå.

Bedre Kåffa-periode
Like før timen var spilt, kunne Moussa puttet i sin tredje kamp på rad da han ble satt opp etter godt KFUM-spill, men FKH-keeperen hang med.

Noen minutter senere. Moussa igjen, satt opp av innbytter Remi Svindland denne gangen. Avslutningen uten klem – litt over mål.

Likevel, optimismen var i ferd med å bre om seg blant Profetene.

Vi kom oss til flere skuddmuligheter og presset fram en rekke med cornere.

Og nettopp på en av disse kunne vi kommet oss i føringen.

Robin presist inn, men dessverre fikk ikke Haitam Aleesami nok skalle på kula til å sette den på mål. I bakken og over mål.

Matchuret tikket seg ferdig uten at noen av lagene fikk satt inn en skikkelig sluttspurt.

- Vi skaper nok til å få tre poeng, men 0-0 vi tar med oss det ene poenget. Vi har mangel på kvalitet i det siste der, sier Haitam til TV2.

Heldigvis har vi mye moro i vente. Søndag om en uke drar vi til Sandefjord og onsdag om halvannen uke skal vi fylle opp bortetribunen i Fredrikstad når vi skal kjempe om plass i cupfinalen.

- Jeg føler vi kunne sneket oss forbi dem der, på dødball. På Haitam sin for eksempel. I dag var vi for passive. Det var en helt grei dag på jobben. Nå håper jeg det smeller mot Sandefjord og Fredrikstad, sier Johannes Moesgaard til TV2.