Mye å glede seg over på Grorud

Philip Romsaas markerte sitt Kåffa-comeback med et tidlig mål. Etter pause stanget Aaron inn sitt første.

GRORUD-KFUM 1-3 (0-2). KFUM fikk kjørt seg da vi møtte Grorud i generalprøven til seriestart i fjor. De gule vant 4-0 og Isnes omtalte det som "en deilig vekker".

KFUM-treneren er nok likevel mer fornøyd med denne gjennomkjøringen mot Grorud. For etter en solid defensiv prestajon mot Ull/Kisa sist var Isnes på jakt etter gode offensive svar. 

Og de skulle det bli flere av i denne nest siste treningskampen før vi skal spille om poeng mot Jerv.

Til denne kampen var flere i gang for første gang i år. Blant annet var kaptein Sortevik tilbake, mens Philip Romsaas var inne fra start og gjorde comeback etter at han kom fra Nordstrand i vinter.

I sin første kamp i KFUM-drakt siden 2016, markerte Romsaas seg på direkten.

Tidlig ledermål
Før det var spilt ti minutter ble vingen, som spilte på klubbens gode 98-årgang, spilt fram av Sortevik fra 88-årgangen. 1-0 til Kåffa.

Kampen bølget så litt fram og tilbake, men mot slutten av omgangen doblet KFUM ledelsen.

Denne gangen etter at det kom et Hoseth-innlegg fra høyre som gikk via midtspiss Alagie og videre ekspedert i mål av Remi.

Etter pause skulle nok en nykommer i årets KFUM-stall markere seg. Aaron Kiil Olsen, som kom fra Bærum i vinter, har imponert med sin fysikk i oppkjøringen. Da det var spilt drøye timen, steg han til værs på et hjørnerspark og stanget inn 3-0. Like før var Alagie nære på da han nikket læret i tverrliggeren etter at Keivan dødball-serverte presist fra høyresiden.

Grorud fikk sin redusering da det gjensto noe over et kvarter, men alt i alt vant KFUM en betryggende seier i en underholdende treningskamp.

Mange svar
For selv om det ikke deles ut poeng før senere i mai-måned, ble det lagt ned et solid stykke arbeid på arbeidernes dag fra guttene i rødt og hvitt. Det var dessuten mye å glede seg over. 

Spillere på vei tilbake, der ikke minst Tore Sørås var et etterlengtet gjensyn. Kaptein Sortevik viste igjen at han er klar for en ny sesong, Philip bekreftet at han vil bidra fra start i årets OBOS-liga og Aaron viste at han blir en dødballtrussel. Igjen fikk flere juniorer nyttig spilletid, og Cedric Stabell-Holmen (født i 2004) fikk sine første a-lagsminutter. Gratulerer med fin debut, Cedric!

Isnes ville gjerne se et bedre offensivt KFUM-spill. Det fikk han, og synd ikke mønsterangrepet som gikk gjennom mer enn halve KFUM-laget omtrent ti minutter før slutt. Det hadde vært et verdig punktum på en gledelig dag på Grorud, sett med KFUM-øyne.

Neste helg venter Strømmen i siste test før ligaspillet starter.

kfum_grorud 

 

Annonse fra Obos-ligaen: