Moula-mål fikset seier

Moula fikset målet! Lillebror Juba serverte sin storebror Yannis. Det holdt til tre deilige poeng for Sandnes Ulf.

KFUM-SANDNES ULF 1-0 (0-0). Ingen tid for høstferie om du hever lønna di i OBOS-ligaen. Tredje kamp på én uke sto på programmet i ettermiddag.

For KFUM-gutta var det greit å få snørt på seg matchskoa så vidt raskt etter den svake kampen mot Stjørdals-Blink. Og for både Kåffa og de lyseblå fra Sandnes handlet om å få med seg en etterlengtet trepoenger fra trekampsuka.

Hjemmelaget vartet opp med en frisk start i høstsola. KFUM kom ut i en 4-3-3 med Svindland, Rasch og Øby i midtbaneleddet. Stian var flyttet fram som midtspiss.

I løpet av de første fem var det nære på da en Sandnes-spiller stusset et frispark til side for eget mål. Like etterpå kom Øby fint rundt på venstresiden, men keeper var på jobb.

Så skjedde det ikke så mye mer de første 30 minuttene. Kåffa hadde ballen mest, med noen gode tilløp på kantene, men det måtte et frispark til for at de få frammøtte satte seg godt fram på de grønne plastsetene.

Nesten fra Robin
22-23 meter fra mål ble ballen lagt pent til rette. Robin skrittet opp og stilte seg opp i sin yndlingsposisjon. Med god bøy slo han læret nesten perfekt – men dessverre med treffpunkt på feil side av krysstanga.

Lagene gikk til pause i en sjansefattig omgang, der gjestene var lengst unna en scoring. En nærmest arbeidsledig keeper-Knut måtte strengt tatt i aksjon kun en gang i sin første hjemmeomgang etter skade-comebacket. Det var da Grødem skjøt over fra distanse.

Ut av startblokkene i den andre omgangen var det igjen KFUM som åpnet best. Da det var spilt tre minutter, kom omgangens første sjanse etter en lavt slått corner fra Robin. I et folksomt felt lå plutselig ballen til rette for Hammer, men fra kort hold gikk skuddet rett i Sandnes-blokka.

Sju minutter ut i omgangen var første gang vår keeper hadde bruk for hanskene til mer enn å holde varmen, men heldigvis fikk ikke Sandnes-spilleren kontroll på ballen og avsluttet på mål før Knut kastet seg over fotballspillets midtpunkt.

De neste minuttene prøvde både Moula og Sortevik seg fra distanse. Slitne KFUM-bein måtte også erstattes før timen var spilt. Stubberud inn for Hammer, og Yannis inn for Sanyang.

Moula-mål
Etter en periode der Sandnes kom mer med i kampen skulle det endelig komme noe å juble for. Lillebror Juba rev til seg ballen midt inne på gjestenes banehalvdel, dro seg fint inn i banen og fant fram til sin storebror ute til høyre.

Fra skrått hold, like innenfor 16 meter, fikk Yannis perfekt treff. 1-0! Den smakte godt – og det samme gjorde omfavnelsen fra lillebror etter scoringen.

Dermed ventet noen nervepirrende sluttminutter. Med hektisk stemning både på bane og benk.

Så – fire minutter før full tid kom gigantsjansene til de lyseblå. Og for de som ikke har fått det med seg. Knut er tilbake mellom stengene!
Sødlund kom plutselig mutters alene gjennom feltet. Ut i stjerne kom vår sisteskanse og fikk reddet skuddet mesterlig ut til corner. Like etterpå satte Sandnes et skudd til side for mål, men mer klarte ikke gjestene å varte opp med.

Dermed kunne KFUM-gutta juble ut i lettelse. Og en ekte Kåffa-gutt kunne få med seg Profetene på et «Kåffa-gutt, hei!» - dagens mann: Yannis Moula!