Moses til Godset

- Takker for en fantastisk tid i Kåffa, sier Moses.

Moses Mawas matchvinnerscoring mot Raufoss i går, ble bokstavelig talt den perfekte avslutningen på hans KFUM-karriere.

Strømsgodset blir neste stopp for Holmlia-gutten som kom til KFUM før 2018-sesongen. Siden har 22-åringen (23 på søndag) leverte mål-varene så det holder på topp for Kåffa.

Med 17 mål på 33 kamper i opprykkssesongen og 13 på 19 kamper i år (cup og serie) drar han fra KFUM med et imponerende målsnitt. 30 mål på 52 kamper!

- Jeg visste jeg ville komme til sjanser i et lag som KFUM, med så mange gode spillere. Så for meg har det handlet om å omsette sjansene i mål, men jeg har mye å takke gode lagkamerater for, sier Moses.

- Perfekt timing
Moses er opprinnelig fra Holmlia. Han spilte i Lyn før han gikk til Bærum. Desember 2017 signerte han for KFUM, med klare ambisjoner om å bruke tida i KFUM godt. Gjennom å score mål i KFUM-drakt ville han gjøre seg aktuell for spill enda høyere.

Jeg er imponert over den klubben jeg drar fra. Det har vært et fantastisk trenerteam, gode lagkamerater og mange frivillige som har gjort at det å spille i KFUM har gitt meg en fantastisk tid.

— Moses
Allerede etter fjorårssesongen var det interesse for Moses. At han nå forsvinner etter å ha fulgt opp med 10 mål på de første 15 kampene i OBOS-ligaen, er sånn sett ikke overraskende. 

- Jeg føler timingen nå er perfekt til å ta det neste steget, og jeg føler at Godset passer meg med tanke på den måten de ønsker å spille fotball på.

Han understreker likevel at det blir spesielt å bytte ut KFUM-hallen som arbeidssted og KFUM Arena som hjemmebane. For i tillegg til å bekle rollen på topp for a-laget, har han vært en populær trener på klubbens fotballakademi.

- Gjennom jobben på akademiet har jeg fått utvikle meg også som menneske, og det er ingen tvil om at barna på akademiet har fått en plass i hjertet mitt. Jeg er imponert over den klubben jeg drar fra. Det har vært et fantastisk trenerteam, gode lagkamerater og mange frivillige som har gjort at det å spille i KFUM har gitt meg en fantastisk tid, sier Moses.

- Stor dag for klubben
KFUM-trener Jørgen Isnes er imponert over den jobben Moses har lagt ned i KFUM-tida.

- Moses har vært fra dag én her hos oss, og det har gitt resultater. Han har trent veldig godt og har vist at hardt arbeid lønner seg. Hos oss har Moses utviklet spillet sitt til å bli en mer komplett spiss, men samtidig styrket sin spisskompetanse. Gjennom arbeidet på akademiet har han dessuten blitt et forbilde for mange i klubben, og det er klart vi vil savne han, sier Isnes.

Kontrakten med KFUM gikk ut 2019-sesongen. 

Denne overgangen bekrefter at Kåffa er et bra sted å være for unge spillere med ambisjoner.

— Thor-Erik Stenberg

- Vi skulle selvsagt gjerne hatt Moses med oss videre ut denne sesongen, men på samme tid er dette en stor dag for oss som klubb. Vi har satset mye på spillerutvikling de siste årene, og at Moses nå tar steget bekrefter at vi er på rett vei, og at Kåffa er et bra sted å være for unge spillere med ambisjoner. Vi er godt fornøyd med avtalen vi har gjort med Godset, og takker dem for godt samarbeid med å lande dette. Nå ønsker vi Moses lykke til. Han fortjener denne muligheten, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

Mediehenvendelser angående overgangen kan rettes til daglig leder Thor-Erik Stenberg. Mobil: 938 79 470.

Les hva Godset skriver om overgangen her!

 

Annonse fra Obos-ligaen: