Mo og Dodou for Gambia

Kåffa-kompisene er tatt ut på Gambias landslag. For førstnevnte kan det bli debut.

Dodou fikk sin debut for Gambia som KFUM-spiller tilbake i 2019. Fem år senere får han selskap av lagkamerat Mo Lion Njie.

For vår solide midtstopper er det første gang han er inne i landslagsvarmen.

- Dette betyr veldig mye. Jeg har et veldig tett forhold til røttene mine i Gambia. Jeg har masse familie der og prøver blant annet å reise ned hvert 2. år, sier 22-åringen som kom til KFUM fra Moss før 2022-sesongen.

Familien fra Gambia har latt høre fra seg etter at uttaket ble presentert.

- Jeg har blitt ringt ned i hele dag, og fått masse meldinger, så det betyr veldig mye. Jeg er veldig ydmyk og stolt over å få denne muligheten, sier Mo.

Her møter han og Dodou spillere som har sin hverdag i Champions League, Serie A og Premier League.

- Det blir helt sikkert fine referanser. Det er en gjeng med gode spillere, og enda flere er på vei oppover. Jeg gleder meg til å være en del av det, utvikle meg og ta videre steg på en internasjonal scene, sier Mo.

Lørdag reiser han nedover for å gjøre forberedelser til kvalikkamper for Afrikamesterskapet der de er i gruppe med Tunisia, Madagaskar og Komorene. De to beste går inn til mesterskapet.

- Målet blir i første omgang når å komme seg til afrikamesterskapet i 2025 i Marokko, så får man prøve sitt beste i en VM-kvalik. Her har ikke starten vært så bra, men det er fortsatt muligheter, sier spilleren som tikker mot 70 Kåffa-kamper i beltet.

Gambia, som er nr. 132 på FIFA-rankingen, spiller mot Komorene neste onsdag og Tunisia søndag 8. september.

Men før det er det Lillestrøm og kamp om tre nye poeng i Eliteserien som gjelder for Mo og Dodou. Kampen spilles fredag og billetter kjøper du her!
 

<em>Momodou Lion Njie håper på tre poeng mot LSK fredag før han drar på Gambia-oppdrag. Foto: Cornelius Poppe / NTB</em>
Momodou Lion Njie håper på tre poeng mot LSK fredag før han drar på Gambia-oppdrag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter