Mistet triumfen på overtid

Straffemål på overtid ødela sommerkvelden på Ekeberg.

KFUM-KONGSVINGER 1-1 (1-0). Robin Rasch tok tak i dirigentstaven direkte fra start i sitt comeback på KFUM Arena. Før minuttet var spilt hadde vår playmaker drevet sine medspillere framover i banen. Dessverre fikk ikke Tavakoli treff på dagens første forsøk på sin 28-årsdag.

KFUM åpnet best i den vakre sommerkvelden på Ekeberg. Etter gode åpningsminutter lyktes gjestene i sine lyseblå trøyer i kjøkkenhåndkledesign med å presse Kåffa høyt.

Øby fikk to forsøk
Da var det en befrielse da Robin åpnet døra inn til bakrommet etter 17 minutter, med en velvektet pasning fram til Alagie. Vår høyrekant tok seg god tid før han frekt vippet læret fram til Øby rett foran keeper ved første stolpe. Det første forsøket gikk i keeper og rett i retur til Øby, og på det andre forsøket fikk den tidligere Kongsvinger-spilleren lurt ballen mellom beina på keeper og inn i nettet.

Bare minutter senere var vi centimeter unna og doble ledelsen. Igjen var Robins presise fot involvert. Han vispet frisparket hardt inn i feltet, men dessverre gikk styringen fra kaptein Hammer rett til side for mål.

Da var det halvspilt omgang, og tid for drikkepause.

I stanga fra KIL
Resten av omgangen forløp uten all verdens med sjanser. Et KFUM-lag som ville styre med pasningsspill langs bakken, men fant ikke veien gjennom KIL-forsvaret. Mens gjestene ofte var direkte, uten å komme seg unna midtstopperblokka Hammer/Mansour.

Sekunder før fløytesignalet for pause gikk, skulle det smelle for gutta fra Festningsbyen. Fredrik Pålerud fikk tid til å stille inn siktet, men kanonen gikk – heldigvis for KFUMere – på utsiden av krysstanga.

Andre omgang startet med at Robin fyrte av et skudd. Keeper måtte gi en retur, men en KIL-gutt kom først på den. KFUM prøvde seg flere ganger med å slå inn bak KIL-forsvaret, men stadig vekk ble det vinket for offside.

Da timen var spilt, luktet vi igjen på 2-0. Og igjen var Hammer nære, men uten å få nok panne på headingen fra kort hold.

Minutter senere måtte keeper-Alex to ganger i aksjon på kort tid. Begge gangene ble det slått til cornere, som KFUM-forsvaret tok seg av.

Nettkjenning
Nå sto kampen og vippet. Begge lag visste hva en trepoenger ville bety når en tredel av ligaprogrammet ble rundet i kveld.

Alagie prøvde seg uten å få fyr i skuddet. Hoseth, flyttet fram fra back til kant etter pause, dro seg inn i banen, men traff rett i et KIL-bein.

Kvarteret før pause skulle vi få nettkjenning. Olav sendte av gårde en suser fra distanse. David stakk fram på returen fra keeper og fikk satt ballen i mål. Men igjen – for n’te gang i kampen – ble det blåst for offside. Den bursdagspresangen hadde du fortjent, David!

De siste ti minuttene ble det en kamp for å holde unna for KFUM. Vi klarte ikke å utnytte egne kontringsmuligheter når KIL flyttet opp, men vi ble heldigvis ikke selv straffet for stygge ballmiss i midtbaneleddet, Bakerst sto de to som har stått der i kamp etter kamp denne sesongen - Hammer og Mansour.

På overtid kom sjansene som kunne forseglet seieren for hjemmelaget. Basit avsluttet rett på keeper. Han kunne kanskje satt opp lagkompis Alegie foran mål der. Like etter var rollene byttet om, men da ble skuddet fra Basit blokkert. Yannis fikk sin mulighet også på overtid, men keeper slo til corner.

Så skjedde det som ødela en perfekt sommerkveld på Ekeberg.

Kongsvinger slo en siste desperat pasning inn i feltet. Langt ute på siden ved dødlinja kom keeper ut for å dytte unna en siste sjanse. I stedet gikk en KIL-spiller i bakken - og dommeren dømte straffe.

Fra elleve meter gjorde målgarantist Güven selvsagt ingen feil. Det var det siste som skjedde. Dermed glapp en etterlengtet trepoenger for hjemmelaget.