«Min største kamp hittil i karrieren»

Yannis om gjennombruddet på A-laget, hverdagen i KFUM og forventningene til dagens cupkamp på KFUM-Arena.

Året er 2009 og en leken sør-amerikansk høyrekant presenterer seg i Eliteserien for første gang. Start-spiller Christian Bolanos underholdt fler enn bare egne hjemmefans på Sør-Arena i Kristiansand med sin eminente teknikk og solide skuddfot i to sesonger på rad. Men Costaricaneren hadde en ting til som gjorde at han umiddelbart skilte seg ut på fotballbanen. Langt flagrende hår og pannebånd.

Med samme fremtoning, har de aller fleste som har fulgt med «Kåffa» de siste årene garantert lagt merke til Yannis Moula. Den dribleglade Holmlia-gutten kom til klubben som 15-åring og har gått gradene fra klubbens G15-laget og hele veien opp til A-laget. Med samme flagrende hår og pannebånd som nevnte Bolanos.

DET ENDELIGE GJENNOMBRUDDET

Til tross for at Yannis har vært i A-stallen over flere sesonger, har det endelige gjennombruddet på banen latt vente på seg. Sammen med lillebror Juba har han ligget i vannskorpa og stort sett måtte nøye seg med minutter som innbytter. 

  • Yannis er en type spiller som har lekt seg gjennom barne og ungdomsfotballen. Han har brukt enormt mye tid på det vi i gamle dager kalte «løkka». Når du kommer opp på et seniornivå som vi er på nå, så er det viktig å beholde den lekenheten og samtidig bygge seg gradvis inn i en seniorgruppe. Det handler om å tilpasse seg det fysiske og taktiske nivået. Det har Yannis gjort gradvis og nå er han en vi bruker veldig ofte, forteller hovedtrener Jørgen Isnes. 

Etter sommerpausen har det blitt seks kamper fra start for det som har blitt en av OBOS-ligaens formspillerne i et offensivt velspillende KFUM-lag. 

- Jeg ønsker å alltid å hjelpe laget, og det føles veldig godt å kunne bidra i enda større grad nå enn i første halvdel av sesongen, sier Yannis selv.  

Det er flere egenskaper som gjør at Isnes føler seg trygg på å bruke eldstebror Moula i tøffe OBOS-liga kamper.

  • Han har gjennombruddskraft som er viktig for oss i måten vi spiller på. Han er lettbeint og orker mye, og har også litt målpoeng som gjør han som en god kandidat til å spille kant i KFUM. I tillegg er han en suveren fyr i utenfor banen, som gir masse til både klubben og laget gjennom jobb på akademiet og i den sosiale treningshverdagen, forteller Isnes videre.

Til daglig tilbringer Yannis store deler av hverdagen på KFUM-Arena.
 

  • Mange mener at vi har overrasket i år, men det syntes ikke jeg. Jeg er her hver dag og ser den jobben som legges ned av hele klubben for at vi skal være en del av norsk toppfotball. Det har gjort at jeg som spiller ønsker å jobbe enda hardere og det begynner nå å gi resultater. 

KLAR FOR CUPFEST PÅ EKEBERG

Etter å ha hvilt mot Sandefjord tyder det aller meste på at 20-åringen er tilbake i lagoppstillingen til kveldens cupkamp mot Odd. I sin til nå største kamp i karrieren. 

  • Det er nok min største kamp til nå i karrieren ja. Hvis vi klarer å spille på våre egne styrker, og samtidig minimere Odd sine ved å sørge for at de ikke får spilt på måten de ønsker, så tror jeg vi har veldig gode sjanser til å gå videre. Vi er godt forberedt og vet hva som møter oss.  Nå håper jeg bare det kommer masse Kåffafans, barn og andre supportere som blir med å heie oss frem til semifinalen!

 

Bli med å støtte Yannis, Isnes og resten av KFUM i dagens kamp mot Odd. Kampstart er 1800 på KFUM-Arena. Billetter kjøper du her: https://buyticket.no/kfum-kameratene/

Annonse fra Obos-ligaen: