- Min beste kamp var borte mot Italia

En trofast KFUM-spiller har snørt på seg a-lagsskoa for siste gang.

Marius Brevig er en trofast Kåffa-gutt. Sammen med Stian Sortevik har 29-åringen vært en av de virkelige veteranene i a-lagsmiljøet de siste årene. 

Da Marius startet sin Kåffa-karriere som 7-åring tilbake i 1998, var både a-lag og klubb et helt annet sted. Ikke hadde vi egen bane. Det året endte a-laget på 3. plass i 4. divisjon!

«Veldig surrealistisk», sa Brevig til Kåffa.no i et intervju for to år siden da han fikk spørsmål om utviklingen han har vært med på i klubben. Selv kom han opp med klubbens 1991-årgang og fikk sin debut på a-laget som 16-åring.

Kontinuitetsbærer
Under studietiden i Bergen kledde han seg i drakta til LøvHam, Fyllingsdalen og Vadmyra, men ellers har KFUM vært klubben.

- Han har vært en kontinuitetsbærer i miljøet, selv om det har vært noen mellomstasjoner. Marius er et godt bilde på hva KFUM er. Her er det mulig å komme tilbake i en eller annen form, selv om du har vært innom andre klubber, sier trener Jørgen Isnes. 

En voldsom treningslyst og -glede har preget Marius gjennom alle årene. Til slutt stoppet a-lagsreisen på 147 kamper.

- Marius har alltid vært godt trent og det har vært fint å hatt han med i gruppa de siste årene. Det siste året var han i treningsgruppa vår, og alltid en å stole på når vi var på feltet, understreker Isnes.

Siste i 2019
Marius' siste a-kamp kom i 2019. Hjemme mot Sandnes Ulf. Dessverre ble han skadet rett før sesongen i fjor og fikk ikke spilletid i 2020-sesongen.

- Det er helt klart vemodig å avslutte karrieren nå. Det har vært en stor del av livet mitt, så lenge jeg kan huske, men nå som Kåffa tar nye steg mot mer profesjonalisering så ser jeg at det ikke lenger går å kombinere med full jobb. Jeg håpet å avslutte med en god sesong, så det var kjedelig å bli skadet rett før sesongen i fjor. Men jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk trene meg opp igjen etter skaden og kjenne at jeg fortsatt holdt nivået selv om det ikke ble noe spilletid i fjor, sier Marius.

Når han blir bedt om å ta et tilbakeblikk på a-lagsårene, er høydepunktene mange.

- Det startet med opprykk fra 3. divisjon, hvor jeg tror jeg fikk min første kamp fra start i kvalikkampen. Deretter var begge opprykkene fra 2. divisjon utrolig kult, spesielt den første da nærmest hele laget besto av spillere oppvokst i Kåffa.

Futsal for Norge

Fantastiske ledere, trenere og medspillere som har gjort meg til den jeg er i dag.

— Marius
Han har også gode minner fra futsal og hans beste egen prestasjon henter han fra parketten. 

- Det var stort å vinne Eliteserien i futsal, spille Champions League-kvalik i futsal og spille for futsallandslaget. Min beste kamp i karrieren er nok borte mot Italia for Norges landslag i futsal, sier Marius om en av sine 10 landskamper med flagget på brystet.

I tillegg er Marius rask med å trekke fram opplevelsene og minnene fra utsiden av banen.

- Som menneske har det vært et veldig godt og trygt miljø å vokse opp i, å være del av. Fantastiske ledere, trenere og medspillere som har gjort meg til den jeg er i dag.

- Hva kommer du til å savne?

- Jeg kommer til å savne alle folka i Kåffa-staben, som jeg har vokst opp med, medspillere og følelsen av å vinne fotballkamper.

- Og KFUM-livet er vel ikke over? Du har fått med deg at vi er er "en klubb for livet"?

- Jeg skal prøve å henge meg med på futsaltreninger fremover, sier 29-åringen.

Takk for innsatsen, Marius!

20200306TB-173
Marius takker for seg etter 147 a-kamper.

 

Annonse fra Obos-ligaen: