Måtte lide for svak start

Start fikk et enkelt mål i hver omgang, mens KFUM ikke fikk dyttet ballen over streken uansett hvor store sjansene ble på slutten.

KFUM-START 0-2 (0-1). En ny praktfull sommerkveld på Ekeberg da vi inviterte til andre kamp på vår nye arena. Denne gangen var det en skadeskutt storhet som kom på besøk.

Start åpnet kampen på nedrykksplass i OBOS-ligaen. Der er det nok ingen som tror at de havner, men KFUM-gutta ville i alle fall gjøre sitt til at sørlendingene ikke flyttet seg bort derfra i denne TV-sendte OBOS-matchen.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før det var de gulkledde som kunne juble. Allerede i kampens første omgang ble keeper Knut satt på prøve med et skudd fra distanse. Kort tid etterpå prøvde Alagie seg i den andre enden, men over mål fra vår toppscorer.

Tidlig baklengs
Så skulle kampens første scoring komme. Av den enkle sorten.

En ball ble slått inn i feltet. Mellom to KFUM-spillere fikk to Start-spillere boltreplass. Et forsøk på å ta ned ballen med hodet utmanøvrerte vår gode keeper, ballen snek seg over streken - og vips sto det 0-1! Og kun fem minutter var spilt.

Det tidlige ledermålet skulle så til de grader sette sitt preg på resten av kveldsforestillingen på Ekeberg.

Resten av omgangen eide KFUM mye ball, på jakt etter å finne veien gjennom en lav blokk av Start-spillere. En rekke gode skuddforsøk, der Moa var nærmest en nettkjenning. Ellers var Tore nær å rappe ballen fra en uoppmerksom Start-keeper, i tillegg til noen headinger til side for stengene.

Start var langt unna spillet som er opphav til uttrykket «makrellfotball», men kom seg til et par gode muligheter der Knut måtte vise sin klasse.

Åpningen av den andre omgangen viste tydelig hva dette skulle handle om.

Et Start-lag som naturlig nok var veldig fornøyd med uttellingen så langt, og som ikke var på jakt etter stilpoeng i hovedstaden.

KFUM eide stort sette ballen, men sleit lenge med å finne nøkkelen til å åpne opp Start-forsvaret.

I stedet skulle nok en gang Start få én scoring. Og - igjen - av den usedvanlig enkle sorten.

Knut og Aron kjempet om samme ball, med det som resultat at en Start-spiller kunne trille læret i et åpent mål.

Ville seg ikke
Da KFUM heller ikke fikk mål på kjempesjansene omtrent halvveis i omgangen, skjønte vi at dette kom til å bli vanskelig med tanke på poeng.

I sluttminuttene kunne det blitt spennende – både én, to og tre ganger.

Men, det ville seg bare ikke da vi endelig kom oss til de fete måltilbudene i kampens siste ti minutter.

Uansett hvor store sjansene ble, og uansett hvem som prøvde seg. Det var nesten for Taaje og nesten for Tavakoli en rekke ganger.

Dermed kunne de gule juble for Start-fansen som hadde tatt turen, mens KFUM-gutta måtte rusle skuffet over veien til KFUM-hallen.

Allerede lørdag deles det ut nye poeng. Da reiser Kåffa til Stjørdal for å spille mot Blink.