Marianne inn i trenerteamet på damelaget

- Det blir veldig spennende, sier Marianne om å bli spillende assistenttrener.

Jentefotballen er på frammarsj i klubben. Da er det også svært gledelig – og viktig – at vi får med oss jenter i trenerroller rundt lag og på akademi. 

Og – i så måte følger her en særdeles god nyhet:

Marianne Sundsvalen blir neste år spillende assistenttrener på damelaget. 

- Dette blir veldig spennende. Jeg ønsker å bidra til at damelaget blir en trygg og god arena for unge som ønsker å bli bedre fotballspillere. Min rolle vil blant annet være å bli et bindeledd mellom spillegruppe og trenerteam for øvrig, sier Marianne.

Hun er et kjent ansikt for mange barn og voksne i klubben, gjennom egen spillerkarriere, jobb på akademiet og leder på Lunde-leir gjennom en årrekke.

Simen Føyen fortsetter som hovedtrener og får også med seg Bosse som assistent videre. Gro Majormoen trekker seg ut av damelaget for å prioritere å ha mer tid til å følge opp jentelagene i ungdomsfotballen.

- Med det trenermiljøet vi har i Kåffa, ser jeg for meg en bratt læringskurve. Samtidig er jeg ydmyk med tanke på at det kan være krevende å kombinere de to hattene - «spiller» og «trener», men det skal vi nok finne ut av, sier Marianne

Hun gleder seg til å ta fatt på trenergjerningen for fullt. Og ser at det skjer mye positivt på jentesiden i klubben.

- Rammer og struktur kommer på plass, som nå danner en plattform, slik at jenter har mulighet og lov til å bli gode fotballspillere i Kåffa. Det er mange flotte jenter i klubben, som vi må ta vare på og jobbe for å få med flest mulig, lengst mulig, sier Marianne.

LES OGSÅ:
- Skal ta nye steg neste år

Annonse fra Obos-ligaen: