Marerittslutt mot Start

Vi var på vei mot deilige tre poeng, men to Start-mål på tampen ødela KFUM-festen i Kristiansand.

START-KFUM 3-2 (1-1). Om du noen gang har vært i tvil; det blir en dramatisk fotballhøst!

KFUM dro til Kristiansand for å holde Start på avstand på tabellen og for å holde liv i den andreplassen som gir følge med Brann opp til Eliteserien 2023.

Da vi rundet 80 minutter på Sør Arena i kveld, så det også ufattelig lyst ut.

Nunez ga oss ledelsen etter kvarteret i den første omgangen, og Moussa gjorde det samme da vi hadde spilt like lenge i den andre omgangen.

Men i det 82. spilleminutt startet det som skulle bli noen marerittminutter for KFUM.

Først utlikning, så et rødt kort og på overtid kom seiersmålet for Start.

Tok ledelsen
Det ble en frisk åpning på kampen der KFUM trykket på i åpningsminuttene. Hjemmelaget fikk imidlertid et par sjanser, der den ene ble blokkert av oppofrende KFUM-spillere og den andre gikk til side for mål fra skrått hold.

Så var det KFUM som skulle få matchens første scoring da det var spilt omtrent 15. Målsniken Nunez ble satt opp av Simen, listet seg inn i boksen mellom gule motstandere og fant åpningen han trengte i det lengste hjørnet.

0-1 – og en perfekt start – for KFUM!

De neste minuttene fortsatte Kåffa kjøret og var definitivt nærmest kampens neste goal. Et par farlige dødballer, der den ene traff tverrliggeren. Nunez hadde et bra skuddforsøk fra skrått hold, men på feil side av metallet denne gangen.

Heldig Start-mål
Dessverre ble det med nesten for KFUM i denne perioden, så fikk Start en utlikning nesten ut av ingenting, selv om de var noe mer med rett i forkant av scoringen.

En lang ball ble akkurat holdt inne i banen, Start-spilleren i feltet bommet på første forsøk, fikk ikke treff på nummer to, men idet Flekka skulle banke læret ut av farlig sone, traff han i stedet et Start-bein som sendte kula inn i mål.

KFUM skapte litt småtteri på tampen av omgangen og kunne med litt mer flyt og presisjon i siste tredel spilt seg til gode muligheter.

Ny KFUM-ledelse
I starten av den andre omgangen var det fullstendig KFUM-dominans – i ballinnehav. Den runde kula trillet stort sett fra KFUM-fot til KFUM-fot, men uten at det ble skapt så mye foran mål.

Så skulle flyten Start hadde ved sin scoring utliknes av KFUM – og igjen skulle det komme etter kvarteret spilt.

Moussa Njie dro seg inn fra kanten og rett utenfor hjørnet av 16-meteren bøyde han læret inn foran mål. Om det var ment som et innlegg eller skudd, er ikke godt å si, men ballen fikk en sprett som utmanøvrerte Starts sisteskanse.

Ledermålet var bare så vidt registrert på måltavla før Start kunne slått tilbake, men skuddet gikk heldigvis til side for mål.

De neste minuttene fikk de gulkledde løftet spillet sitt, men det ble aldri veldig farlig.

Ikke før vi var inne i det 82. spilleminutt.

Et innlegg fra venstre stoppet i et KFUM-bein og det så ut til at det var mer enn nok av spillere i blått for å holde stand. En Start-spiller fikk likevel dyttet ballen ut til en medspiller med fart inn i boksen, og derfra ble læret ekspedert inn i kroken der det ikke var dekket av KFUM-spillere.

Minutter senere skulle dramaet få en ny vending da Brauti møtte en Start-spiller stormende gjennom omtrent midt på banehalvdelen. KFUM-keeperen traff mann og ikke ball – og fikk dermed det røde kortet.

Overtidsmål
Mats Viken tok plass i buret og Kåffa måtte avslutte med ti mann.

Nå handlet det om å få med seg noe som helst fra Sørlandet. Men vondt skulle bli til verre. Tre minutter på overtid.

Viken måtte gi retur på et langskudd der to Start-spillere var først frampå og fikk pirket inn 3-2.

Dermed måtte gutta reise tomhendte hjem fra Kristiansand.

Nå handler det om å riste av oss denne, møte opp i hopetall på tribunen og sørge for revansje mot Stabæk om en uke.

Det gjør vondt i kveld, men trøsten får være at vi fortsatt har mye å spille for.