Marerittminutter i vest

Vi ledet 1-0 og så ut til å kunne kontrollere inn 3 poeng, men så scoret Øygarden like godt tre ganger på fem minutter.

ØYGARDEN-KFUM 3-1 (0-1). Det var lite som inviterte til festfotball da KFUM inntok Ågotnes på Sotra i ettermiddag. En tung og våt gressbane ville definitivt sette sitt preg på kampen.

Men – KFUM har gode minner herfra fra i fjor da laget med hjemmet sitt her het Nest-Sotra. Kåffa vant 4-0 i cupen og hentet opp 2-0 til 2-2 i serien.

Moula-mål
Det var hjemmelaget som var nærmest ledermålet i åpningskvarteret, men på den største sjansen fikk Lindquist kastet seg ned og blokkert avslutningen.

KFUM, for anledningen i blått, kom seg mer med utover i omgangen og stadig mer av spillet foregikk inne på Øygardens banehalvdel.

Det var spilt nesten 40 minutter da det var tid for kampens første mål. Gode kombinasjoner endte med at Sortevik lurte ballen fram til Juba som var på vei gjennom. Vår midtspiss i de siste kampene fikk kontroll over læret og satte inne sitt andre mål for sesongen.

Før hvilen fikk også Sortevik en brukbar skuddmulighet, og denne gangen var rollene byttet om. Juba satte opp Sortevik, men skuddet fra distanse gikk til side for mål.

Kontrollerte
Det var ikke spilt mange minutter i den andre omgangen før de samme gutta var på tokt igjen. Kaptein Sortevik snurret rundt med noen motspillere, spilte Juba som fant tilbake til sin hærfører, men Stian fikk ikke klem på skuddet dessverre.

Også Alagie fikk en sjanse til å feste et tryggere grep om en ny trepoenger, men hans avslutning gikk i en motspiller og over.

Da klokka nærmet seg 70 minutter så KFUM ut til å ha en viss kontroll på matchen, men antall hoftefester i forbindelse med dødballer viste at det var en sliten gjeng med spillere som gikk inn i sluttfasen av kampen.

Tre på fem
Og så gikk plutselig alt imot KFUM-gutta. I løpet av et par minutter snudde hjemmelaget fra 0-1 til 2-1.

En unødvendig corner endte i masse klabb og babb inne i feltet. Til slutt fikk Ezeh satt inn utlikningen ved bakerste stolpe. Vondt ble til verre da en ball havnet i beina til VIF-utlånte Peter Godly Michael. 2-1 til hjemmelaget.

Og da vi trodde vi skulle hente igjen pusten - og få satt inn en KFUM-spurt, ble noen tunge minutter like blytung som matta på Ågotnes.

Samme Michael ble satt opp mot høyre, fintet enkelt unna KFUM-forsvaret og rullet inn 3-1.

Med scoringer i det 72., 74. og 77. minutt var plutselig det som kunne se ut til å bli en deilig sliteseier i vest, en nitrist avslutning.

KFUM klarte ikke å nærme seg noe i løpet av det siste kvarteret, selv om Fisnik var nære på å pynte på resultatet fire minutter på overtid, og måtte tusle skuffet av gresset på Sotra.

Det er bare å tørke av seg denne kampen, løfte hodet og se fram mot hjemmekamp mot Strømmen om en uke.