Målløst mot Åsane

Åsane misset straffe da lagene delte poengene på Ekeberg.

KFUM-ÅSANE 0-0. En vakker sommerkveld var rammen for årets sjette ligakamp for KFUM. Etter tre av tre seire på hjemmebane, ville en ny trepoenger hjemme på Ekeberg utvilsomt smake godt.

Men – det skulle raskt vise seg å bli en real utfordring.

Som varslet var det et ballskikkelig og balltrillende Åsane-lag som har inntatt OBOS-ligaen 2020. KFUM-trener Isnes var nok en gang tvunget til å gjøre endringer. Sortevik var uaktuell etter smellen mot Sogndal sist, og denne gangen fikk Remi Svindland sin debut fra start (KFUM-starter nummer 21 så langt i sesongen).

Etter en jevn åpning der begge lag hadde sine småfarligheter, tok de oransje gradvis over banespillet. Med ro og en tydelig plan lokket Åsane KFUM-spillerne fram i banen og klarte stadig oftere å spille seg framover i banen med hurtige bein og godt pasningsspill. Kontrasten til kampplanen som Sogndal kom hit med mandag var voldsom.

Et spillende Åsane
I midtperioden av den første omgangen så Åsane mer ut som det laget hjemmesupporterne er vant til å se sitt eget.

Til tross for spillemessig overtak klarte aldri Åsane å skape de helt store sjansene foran keeper Simon Thomas. Den største sjansen kom på et innlegg som ble stanget til side for mål etter et drøyt kvarters spill.

I den andre enden klarte heller ikke KFUM å skape all verden. Noen skudd fra distanse var egentlig beholdningen, men verken Remi, Øby eller Hammer traff skikkelig på sine forsøk.

Selv om KFUM var mer med de siste minuttene av omgangen, var det nok greit med en pauseprat for å legge en slagplan for de siste 45.

Kåffa tok over
Og noe klokt kan det se ut som vår gode sjef fikk sagt der inne i KFUM-hallen. Sannsynligvis om det å tørre å holde mer i ballen og en justering av eget press-spill.

Fem minutter ut i den andre omgangen øynet Profetene dagens første nettkjenning.

Stavrum fikk vippet ballen fram til Tavakoli. Vår toppscorer fikk dratt seg inn i banen og slengt av gårde en avslutning i retning av der han satte en av sine tre goaler tidligere i uka. Åsane-keeperen kom seg ned i tide og fikk en hanske på læret.

Like etterpå måtte gjestene sisteskanse i aksjon igjen. Hoseth denne gangen, men igjen fikk keeper slått unna. Rett etterpå var det Øby som testet skuddfoten igjen, rett i blokka.

Likevel, tonen var satt. Her var det en gjeng med KFUM-gutter som ikke ville la seg leke med på eget gress.

Da omgangen var halvspilt, sto kampen og vippet. KFUM så ut til å være nærmest ledermålet.

Misset straffe
Det var helt til en Åsane-spiller kom i klem mellom tre Kåffa-spillere i boksen. Åsane-spilleren gikk i bakken – dommer pekte på straffemerket.

Keeper Thomas gikk til den ene veien – ballen fra Lorentzen den andre veien. Heldigvis så langt den andre veien at den stoppet i ballfangernettet bak mål. Så var vi fortsatt like langt.

Da matchuret viste 80 minutter, var det tid for å øyne et KFUM-mål igjen. Øby fikk tid og stilte inn siktet. Skuddet var bra, men igjen ny god redning av keeper Østgaard. Like etterpå var Basit nesten høyest da ballen ble lempet inn i feltet.

Vi var nærmest nå og trykket Åsane tilbake. Skulle vi få nok en sent vinnermål på hjemmebane - som mot Jerv og Raufoss?

Men - nei; kampen ebbet ut til 0-0. Vi kan glede oss over et nytt poeng, holdt nullen for første gang i år og er fortsatt uten tap hjemme. Poenget betyr at vi tar sommerkvelden på 3. plass.

Allerede mandag er det kamp igjen. Borte mot HamKam.