Målløse av banen etter tøft og jevnt bortetap

Vi gikk målløse av banen for første gang siden tredje serierunde. Dermed ble det et surt bortetap etter en tett og jevn kamp som endte 1-0 til Raufoss.

Noen få, men trofaste supportere som ble med opp til Toten for å heie frem et KFUM-lag, som var inne i siste etappe av en hektisk periode med flere kamper på kort tid.

Ingen unnskyldninger

I forkant av kampen var Isnes og co opptatt av å fokusere minst mulig på tett kampprogram og slitne ben. Simen Vedvik og Tore Sørås var dagens to nye fjes i lagoppstillingen, som fortsatt manglet en syk Jørgen Hammer og de samme skadede spillerne som har vært ute i det siste.

I en tett og jevn 1.omgang der dagens to lag tok og følte på hverandre i starten, ble det kun servert småfarligheter til et kvalik-sultent publikum.

Vi lånte ikke ballen mye bort til hjemmelaget, som virket å være brukbart fornøyd med å ligge tett i lagdelene sine og stå opp i duellspill i egen boks. Det som var av tilløp til sjanser var stort sett på dødballer.

Skadesmell for servitøren

Rett før pause måtte dessverre Robin Rasch forlate banen med skade. En smell i hofta som ifølge klubbens medisinske apparat forhåpentligvis kun setter vår dødballspesialist ute av spill i en uke eller to. I mellomtiden kan det nok være en og annen restaurant i Ekeberg-området som ønsker å benytte seg av hans ferdigheter som servitør.

Det kunne også Kåffa gjort i 2.omgang. Sjeldent har vi hatt like mange cornere, frispark og innleggs-muligheter, og sjelden har vi utnyttet dem svakere.

Hjemmelaget tok ledelsen

Mye av grunnen var at Raufoss tok ledelsen etter 50 spilte minutter på Toten. Hjemmelagets særs offensive høyreback Snorre Strand Nilsen kom seg opp i motsatt sekstenmeter, og fikk avslutte litt for fritt etter et godt Raufoss-angrep. Ballen smalt først i stanga, så i nettet og med 1-0 og ca 40 minutter igjen å spille måtte vi kjapt over i jage-modus.

Og det tok litt for lang tid før vi begynte å skape farligheter rundt den gule og sorte forsvarsmuren.

Glatt og våt kan ofte være det første steget inn til ønskede rom, og etter 60 minutter spill var det nettopp dette vi fikk da Raufoss-keeper Lauvli skled under et utspill, og David Tavakoli fikk en alle tiders mulighet til å sette ballen i åpen kasse fra langt hold.

KFUM-spissen «tok en Øby/Rasch» men et klokkerent tverrliggertreff holdt verken til utligning eller egen Youtube-film.

Raufoss redusert til ti mann

Derimot ga det litt ekstra energi til et jagende bortelag, som fikk opp dampen noe. Kanskje frustrerte det også hjemmelaget, som kort tid etter ble redusert til 10 mann da nordlendingen Kristoffer Nessø sparket bort ballen, fikk sitt andre gule kort og ble sendt rett ut i rorbua!

Før kamp ble det snakket mye i garderoben om hvordan man skulle løse et lavtliggende hjemmelag, og hvordan man kunne bruke de siste erfaringene mot god motstand til å håndtere ulike kampbilder.

Da passet det ypperlig at KFUM-guttene nå sto i nøyaktig samme situasjon som på Color Line stadion halvannen uke tidligere.

Med en mann mer på banen, og et sterkt ønske om å score mål på et motstanderlag med både buss og parkeringsplass.

Slet med å trenge gjennom

Dessverre viste det seg at vi ikke er ferdig utlært i denne fasen av spillet. Foruten en fin kontring, der Olden Larsen var nære å bli spilt gjennom alene av Sortevik, og et fint langskudd av Jarl som skiftet retning, ble det med enn serie av cornere, innlegg og gjennombrudds-forsøk uten tellende resultat.

All ære til et kompakt og duellsterkt hjemmelag som sto imot til dommeren blåste, og vi måtte konstatere at poengene vi ønsket å putte i bagen og ta med tilbake til Ekeberg istedenfor ble byttet ut med en ny tøff poengløs lærdom.

Men er det noe KFUM har vært gode på denne sesongen så er det å omstille og gjøre seg klar for nye kamper, og vi har nok å spille for helt inn til siste slutt.

Nå skal gutta få noen velfortjente dager fri før det skal møtes på treningsfeltet igjen.

Takk til supporterne som tok turen til Nammo Stadion for å støtte oss. Vi trenger hver og en av dere helt til siste spark på ballen i årets sesong.