Målfest og seier mot Ull/Kisa

Sanyang scoret to da vi for tredje år på rad vartet opp med målfest mot Ull/Kisa.

KFUM-ULL/KISA 4-0 (2-0). Hjemmekampene mot Ull/Kisa pleier å være trivelige sett med KFUM-øyne. På en vakker sommerkveld i hovedstaden føyde dagens 90-minutter seg inn i den rekken. Vi vant 5-1 i 2019 og 3-0 i 2020. I dag stoppet vi på 4-0 etter to mål i hver omgang.

Etter mager poengfangst og lite nettkjenning i de første tre kampene, smakte det usedvanlig godt med både mål, null baklengs og full poengpott i årets fjerde forsøk.

Det ble tidlig klart at dette ble en ganske annen match enn den vi så da Hamkam var på besøk i årets første hjemmekamp. En mye mer åpen kamp der begge lag ville spille, og der det ble skapt og gitt bort sjanser foran begge mål.

KFUM var tilbake til en mer kjent formasjon med 4-3-3. Denne gangen med Tavakoli inne som midtspiss.

Philips første
Helt fra start var Kåffa friskest. Både Stian, Alagie og Tavakoli forsøkte seg, uten å få lurt ballen inn i nettet. I den andre enden var Knut god, og holdt oss inne i kampen da en Ull/Kisa var alene gjennom da det var spilt knapt 20 minutter.

Da det var spilt 25 minutter, var Philip nær sin første scoring i OBOS-ligaen. Vår ballsikre og spillende sisteskanse, Keeper-Knut, satte presist og freidig i gang. Tavakoli satte opp Stian som spilte Philip gjennom alene med keeper. I stor fart og litt skrått på mål, gikk avslutningen via keeper og ut.

Det skulle imidlertid bare gå et par minutter før Philip fikk det han var på jakt etter. Også denne gangen etter godt KFUM-spill. Tavakoli flikket elegant gjennom Alagie til venstre. Han fant sin ving-kollega inne i feltet, og med iskald ro ventet Philip ut en oppasser før han banket inn 1-0.

Klokka tikket etter hvert mot pause, og de 50 frammøte KFUM-tilskuerne var fornøyd med hvil og ettmålsledelse. Ute på banen var de røde og hvite sugne på mer.

Tavakoli fikk ballen skrått til venstre for mål. Målsniken forsøkte å finne målvei med et lavt og lurt skudd mot det lengste hjørnet, men keeper fikk kastet ut en arm og slo ballen ut i feltet. Løpegutt Sørås snuste at det ville komme returmat, stormet inn i feltet og banket inn 2-0.

Dermed ble det to måls ledelse til pause i en åpen omgang der også Ull/Kisa hadde sine muligheter.

Super-Sanyang
Tidlig i den andre omgangen var Tavakoli nær på å få sin første scoring for året. Selv ropte han på dommer for å signalisere at læret var over streken, men dommer vinket spiller videre.

Dagens tredje KFUM-mål ventet ikke lenge til på seg.

Philip reiv seg fint fri på kanten og slo et godt innlegg til Sanyang. Keeper reddet headingen, men Alagie fanget selv opp returen som han dunket i nettet. 3-0!

Og Alagie var ikke fornøyd med dagens uttelling. Først spilte Philip angrepskollega Tavakoli alene med keeper. «Tava» fyrte, men rett på keeper. Så prøvde Philip til høyre der Alagie var like alene. Han fant veien inn i det lengste hjørnet – 4-0!

Dermed ble Kisa-kampen akkurat den oppturen vi håpet på. Poeng og målfest gjorde sommerkvelden perfekt. Mange spillere fikk gode opplevelser og spilte på seg selvtillit. Vi holdt nullen for første gang i år. Vi kan dessuten gratulere Kristian Aarstad med sine første minutter i OBOS-ligaen. På minussiden kan nevnes at Sortevik måtte forlate banen med skade.

Neste kamp er Grorud på bortebane før vi møter Ranheim hjemme.