Målene fosset inn!

Det ble en skikkelig målfest i oppgjøret mot Hønefoss i 1. runde i Norgesmesterskapet.

Hønefoss - KFUM (0-4) 1-4

Etter å ha nådd kvartfinalen i både 2019 og 2021 har vi fått mersmak på cup-eventyr! Vi røk riktignok i 3. runde mot ligarival Sogndal i fjorårets versjon av Norgesmesterskapet, men angrepsspiller Nunez uttalte før dagens kamp ambisjoner om å nå en historisk semifinale (se video på vår Instagram-konto).

Nevnte Nunez returnerte i dag til startoppstillingen ved siden av Yasir Sa'Ad som startet sin første kamp for klubben! Kristoffer Lassen Harrison startet også sin første kamp for klubben, mens forsvarsmakker Jonas Hjorth returnerte til plassen som venstreback etter en skadeperiode. Det var kun 5 spillere som sto igjen fra startoppstillingen mot Moss!

Endringene ga uttelling rett fra start! Allerede etter to minutter spilte Nunez fri Yasir alene med keeper. Debutanten sitt forsøk ble reddet av Hønefoss sin sisteskanse.

Tidlig ledelse

Så var det en ny debutant som var involvert! Kristoffer Lassen Harrison ble sparket ned på en corner og sikret oss et straffespark etter kun ti minutter. Det tok selvsagt Robin Rasch, og vår kaptein sendte ballen trygt ned i hjørnet.

Robin før straffen. Foto: Guttorm Lende

Drøye 7 minutter senere curlet Yasir ballen iskaldt ned i samme hjørnet som Robin og doblet vår ledelse. Hans første mål for klubben!

Det gikk fort unna i starten av kampen. Hønefoss kom på en knallgod kontring få minutter etter Yasirs mål hvor de muligens burde scoret. To Hønefoss spillere sto umarkert i vår 16-meter men ingen av dem fikk tåa på pasningen som ble slått.

Målkalas

Etter dette var vi dødelige effektive på nytt! Jonas Hjorth fikk et innlegg blokkert, og ballen endte opp med å sveve over hodet til Yasir. Han valgte å brassesparke den videre mot Nunez som enkelt headet inn vårt tredje mål for dagen. En fantastisk start på kampen!

Når halvtimen var spilt meldte Nosa seg på og. Lynvingen dro seg inn fra venstrekanten og banket inn vårt fjerde mål for dagen! Det var Nosas første mål for sesongen.

I 2. omgang forsvarte vi lenge vår ledelse med god kontroll, men Hønefoss fikk en straffe på en sjelden visitt i vår boks. Den ble satt kontrollert i mål, noe som betød at stillingen var 1-4 midtveis i den andre omgangen.

Ellers var det lite å rapportere om etter pausen på Hønefoss. Teodor Haltvik var riktignok nære på ved flere anledninger, men alle våre scoringer i dag kom i den første omgangen. Dermed kunne vi konstatere at vi skal spille 2. runde i cupen, og at drømmen om Ullevål fortsatt lever!

Neste motstander i Norgesmesterskapet vil vi informere om så fort trekningen er gjennomført.

Neste kamp for herrelaget er borte mot Bryne førstkommende mandag. Neste hjemmekamp derimot er søndag 4. juni på Ekeberg. Da møter vi et Kristiansund som jakter opprykk!

Billetter til Kristiansund-kampen finner du her!