Mål fra 50 meter da Kamma ble slått

Moses-kanon og Øby-perle fra 50 meter sikret ny seier - og opp på 3. plass på tabellen!

KFUM-HAMKAM 2-0 (2-0). Det var invitert til St. Hansfest på KFUM Arena i ettermiddag. Og det var en gjeng med Kåffa-spillere som så til de grader var klare for en midtsommerfest.

Det var et "kam" i rødt og hvitt som glødet fra start og gikk rett i angrep.

Etter fem minutter hadde Stian hatt en avslutning, Fisnik satte en i metallet og Lars fikk en god mulighet da han ble satt opp av Stian i boksen.

"...vi gjør så godt vi kan", sang de eneste i grønt og hvitt som så lang hadde markert seg på KFUM Arena. Briskebybanden bak Kammas mål.

Straffe til Kamma
Men, da HamKam først kom seg over midtbanen, skulle det bli skummelt.

Spissen Mendy vippet unna Dodou helt nede ved dødlinja og gikk i bakken. Dommeren blåste for straffe.

En straffe som Mendy selv skulle ta. HamKams frontmann satte ballen mot venstre. Der hadde imidlertid også vår gode keeper Knut tatt veien. Stoppet skuddet og kastet seg over returen.

For de som kom for en underholdende St. Hansfeiring på Ekeberg var moroa så vidt i gang. Det neste kvarteret var verdt turen alene:

14 minutter: Emmanuel stanget et frispark fra Robin i mål, men hadde sneket seg litt for tidlig inn i feltet - og målet ble annullert for offside.

20 minutter: Øby lempet ballen inn i bakrommet. Moses satte på løp, rundet opp på kanten og trampet forbi sin oppasser før han banket til fra skrått hold. Via tverrligger og i mål. 1-0!

25. minutter: Igjen skulle vi få glede av Øbys følsomme høyrefot. Midtbanespilleren la ballen til rette drøye 50 meter fra mål. Så at keeper sto langt ute og banket til. Over keeper og rett inn i garnet foran gjestenes supportere. En klar kandidat til årets mål i OBOS-ligaen.

Nesten for Lars
Siden fulgte en periode med en rekke nesten-sjanser før Lars Olden Larsen steg til værs på innlegget fra Brix og nikket på utsiden av den samme stolpen Fisnik traff på innsiden av helt i starten av kampen.

Like før pause skulle Lars få en stor mulighet til å legge på til 3-0. Igjen kom muligheten med hodet - denne gangen strålende servert av Moses fra høyre. Sjansen ble enda større da returen falt ned rett i beina på Lars, men denne gangen blåste han ballen over fra kort hold.

Cupen neste
HamKam var mer med i siste del av første omgang, og var også mer med i innledningen av den andre omgangen. Det var likevel KFUM som skapte de største sjansene. Ti minutter etter hvilen satte Stian kula på innsiden av stolpen. Litt etterpå brant Robin til fra distanse etter godt samspill med Lars. Like utenfor.

Så skulle HamKam få en stor sjanse, men alene med keeper satte Kamma-angriperen ballen på utsiden av stolpen.

Kvarteret før slutt lå ballen i nota bak HamKams sisteskanse igjen, men for andre gang i kampen ble scoringen annulert, denne gangen etter at Lars satte en retur fra keeper i mål, etter avslutning fra Basit. De siste minuttene kontrollerte hjemmelaget inn i solskinnet på Ekeberg.

Etter drøye 90 spilte minutter blåste dommeren av og KFUM kunne inkassere en svært fortjent trepoenger. Med årets sjuende seier har vi allerede én seier mer enn vi fikk med oss fra besøket i OBOS-ligaen 2016. 23 poeng på 12 kamper betyr at vi igjen er oppe på 3. plass på tabellen.

Onsdag er det mer moro i vente. Da kommer Tromsdalen på cupbesøk. Da ligger det ikke poeng, men en NM-kvartfinale i potten. Den er det vel ingen god grunn til å gå glipp av. Kampstart kl. 18.00.

Nyt tabellen og sommerkvelden alle KFUM-kamerater!