Magisk cupkveld på Ekeberg

Endelig! Vi fikk tatt en storskalp i cupen. En fullt fortjent seier mot Kristiansund - og nå er vi med i cupen som strekker seg et godt stykke ut i 2022.

KFUM-KRISTIANSUND 3-1 (1-1). Der smalt den endelig! Cupbomben vi har håpet på når det ene eliteserie-laget etter det andre har vært innom Ekebergsletta de siste årene.

I dag var vi best og vant fullt fortjent mot klubben som våget å snakke om gull etter helgas eliteserie-runde.

Gutta i rødt og hvitt la ned en fantastisk innsats, sprudlet og vartet opp med lekre detaljer og scoret praktfulle mål mot det som for tiden er et av Norges beste fotball-lag.

Vi tok ledelse da Remi banket inn 1-0 etter kvarteret, gikk opp til 2-1 på straffe tidlig i andre omgang før Bilal kronet en fantastisk høstkveld med å prikke læret i krysset.

Respektløst til verks
Trener Isnes snakket før kampen om å legge respekten igjen i garderoben, et budskap han så ut til å ha nådd fram med.

KFUM var uredde fra start og yppet seg tidlig. Vi skulle også få matchens første scoring.

Bilal gjorde glitrende forarbeid ute til venstre. Utenfor 16-meteren fant han Remi. Midtbanemotoren var besluttsom idet han la til rette og banket til fra distanse. Forbi en sjanseløs KBK-keeper.

Dessverre hadde jubelen blant Profetene bare så vidt lagt seg før læret lå i garnet i den andre enden av banen. Ballen spretter gjestenes vei når Gjertsen smeller inn utlikningen.

Utover i omgangen bølget det fram og tilbake, med Kåffa med de fleste avslutningene både på og til side for mål. Bilal forsøkte seg med en slags brasse som gikk i en blokk av spillere rett ved streken, Aaron nikket rett på utsiden av stolpen, mens både Bilal, Alagie og Remi fyrte godt fra distanse.

Men, flere mål ble det ikke før pausesignalet lød. Det var imidlertid en optimistisk gjeng med KFUM-kamerater som tok turen over veien, mens eks-kamerat Moses var raskt framme hos sine trenere og pekte på hva han mente måtte til for at han skulle komme seg til sjanser og dra fra sin gamle hjemmebane som seierherre.

Straffescoring
Noen minutter ut i omgangen var det igjen tid for KFUM-jubel.

Bilal tok igjen med seg de grønnkledde ut på tur. Slo inn i feltet der Stian vippet ballen videre til Remi. Kampens første målscorer ble felt og dommeren pekte på straffemerket.

Fra 11 meter var Alagie iskald og sendte ballen opp til høyre.

Kunne vi endelig få tatt en storskalp?

Profetene stemte i med "lekestue" og "Vi er på vei til Champions League". De skulle ha mer i vente...

Kristiansund fikk løftet spillet noe, men klarte aldri å spille oss ut. Småfarlig på et par dødballer.

Så – var det tid for mer Bilal-show.

Terrier Svindland rappet ballen rett utenfor KBKs sekstenmeter. Bilal fikk tid og prikket inn kula oppe i høyre hjørne. En fantastisk scoring – da det gjensto en halv omgang.

Glitrende av Emil
Nå handlet det om å stå imot. Og da gjestene endelig kom seg til et par store sjanser hadde Emil stengt snekkerboden. Vår gode keeper vartet opp med dagens dobbel da det sto igjen ti.

Kristiansund-spillerne virket rådville, men trener Michelsen hørtes ut til å vite hvor han var da han med høy røst ropte ut: «Herre, Jesus» - adressert til dommeren.

I dag var alle makter på vår side.

Gratulerer til alle gutta! Og takk til alle profeter, spillere, trenere og frivillige som gjorde dette til en magisk høstkveld.

Og når vi skal spille neste runde i cupen? Det skjer ikke før vi skriver mars, og da kan vi gjennom vinteren drømme om en cupfinale på Ullevaal 1. mai 2022.

Cup er som kjent cup...så det er lov til å drømme videre...