Ligaens 5 beste møtes til kamp

Når AAFK og Kåffa møtes til toppkamp onsdag, møtes også ligaens 5 beste spillere.

KFUM reiser til Ålesund onsdag for å møte den suverene ligalederen. Vi gleder oss til en intens og fartsfylt kamp på Color Line stadion.

Det er også en kamp der ligaens fem beste spillere skal i aksjon. I alle fall om vi skal tro NTBs spillerbørs.

Norsk Telegrambyrå har reportere til stede som følger hvert eneste spark på OBOS-ballen. Og etter 22 spilte runder er det oransje og rødhvitt som preger toppen av børslista.

Her er de 5 på topp (med børssnitt i parentes):
1. Niklas Castro, AAFK (6,38): Manglerud-gutten gikk gradene i VIF og fikk sin a-lagsdebut i Vålerenga i 2016. 23-åringen viste seg fram i Kongsvinger før han ble hentet til Aalesund. Imponerende ni mål og ni målgivende på 16 kamper så langt i OBOS-ligaen 2019.

- Castro er en leken fotballspiller, som er avgjørende i veldig mange fotballkamper. Han har en meget god skuddfot, evne til å passere motspillere og ganske bra fart. Som Oslo- og Manglerud-gutt burde han jo spilt hos oss, eller Vålerenga, sier KFUM-trener Isnes med et smil.

2. Stian Sortevik, KFUM (6,27): Det var stilt store forventninger til Stian før sesongen. Og han har så til de grader innfridd. Sist vi var oppe i OBOS-ligen mistet han store deler av sesongen på grunn av skade. Han måtte vente lenge på årets første seriemål, men i det siste har også målene kommet (4 på siste 5). Ligaens assist-konge med 12 målgivende.

- Den beste midtbanespilleren i ligaen per dags dato. Spiller sjelden en dårlig fotballkamp. Binder opp motstanderen, setter opp andre og scorer mål. Fotballsmart og er enormt god på posisjonering og kroppsstilling, skryter Isnes.

3. Pape Habib Gueye, AAFK (6,00): Spissen, som fyller 20 år i neste uke, kommer fra Senegal. Vært innom Senegal U20. Står med ti mål på 15 seriekamper i år.

- Den beste spilleren i ligaen, synes jeg. Han har fart, teknikk og fysikk, og skaper uro hver gang han er involvert, beskriver Isnes.

3. Robin Rasch, KFUM (6,00): Robin har vært med på OBOS-ligaen før. Nå klarer han endelig å stå i ligaen med sitt lag og har levert en svært solid og jevn sesong. Samme snitt som Pape. Tre mål og fem mågivende. Sto over sist på grunn av gule kort. Med igjen på onsdag.

- Robin kaller jeg bare diktatoren. Ikke på grunn av typen, men måten han spiller på. En av de beste til å diktere spillet i OBOS. Meget fotballsmart. Har tatt et nytt nivå i år med tanke på forflytning og fysikk, sier Isnes.

5. Daníel Leó Grétarsson, AAFK (5,91): Islendingen kom til AAFK før 2015-sesongen. I år vært en viktig ledertype på ligaens gjerrigste lag, kun 18 baklengs på 22 kamper. Nylig tatt ut på Islands landslag.

- Gretarsson er forsvarssjef med stor F. Han er duellsterk, er flink til å bryte foran og er en god leder, beskriver Isnes.

Kåffa-sjefen mener disse fem fortjener å være helt i toppen av en spillerbørs ut fra hva de har prestert så langt denne sesongen.

- Kåringer er vanskelige, men jeg synes helt klart at det er fortjent at disse ligger i toppen på en slik liste. Hvem som burde toppe osv, er jeg imidlertid mer usikker på. Og så er det helt klar andre spillere, både hos KFUM og AAFK, som har levert gode sesonger.

Inne på NTB-børsens topp-10-liste er også to andre KFUM-spillere: Lars Olden Larsen (5,76) og Moses Mawa (5,73).

HER FINNER DU OVERSIKTEN!
 

0N7A3716

TOPP-10 PÅ NTBs SPILLERBØRS

  • 1. Niklas Castro, AAFK 6.38

  • 2. Stian Sortevik, KFUM 6.27

  • 3. Pape Habib Gueye, AAFK 6.00

  • 3. Robin Rasch, KFUM 6.00

  • 5. Daníel Leó Grétarsson, AAFK 5.91

  • 6. Simen Bolkan Nordli, HamKam 5.78

  • 7. Lars Olden Larsen, KFUM 5.76

  • 8. Mikkel Maigaard, Raufoss (nå SIF) 5.73

  • 8. Moses Mawa, KFUM (nå SIF) 5.73

  • 10. Aron Sigurdarson, Start 5.64

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter