Ledet laget til seier i sin siste kamp for klubben

Han har spilt i KFUM siden han var liten gutt. På Tirsdag ledet Ole Songe KFUMs rekrutter til en viktig 2-0 seier i sin foreløpig siste kamp for klubben.

(KFUM 2 - Hasle/Løren 2-0)

Det ble ikke årets beste kamp for klubbens nest beste. Men det ble en kamp som allikevel kommer til å bli husket spesielt for en spiller. 

Ole Songe har fylt de aller flest roller man kan ha i KFUM. Han er også en av de aller største bidragsyterne til klubbmiljøet i nyere tid. Som spiller har midtstopperen representert klubben fra barnefotballen og helt opp til senior. I tillegg har Songe vært en sentral brikke på klubbens futsal-lag i Eliteserien.

Etter gårsdagens kamp tok han et følelsesladet farvel med lagkamerater og trenerteam på juniorlaget, før han satt seg i bilen ned til sin foreløpig siste Lunde-leir. Snart går turen til USA og college-fotball. 

På flyet til statene tar han med seg en haug av gode fotballminner fra Ekeberg.

- Helt siden min første fotballtrening som 4-åring og de neste 15 årene har jeg vært skikkelig stolt over å spille i KFUM. 02 -laget var et herlig fotballag med masse gode spillere og på juniorlaget har jeg også delt garderobe med en haug av gode spillere og fine typer. Jeg har vært heldig som har fått ha masse flinke trenere, gode lagkamerater og støttende venner i klubben. KFUM er en inkluderende klubb hvor det er plass til alle, forteller Songe.

Nå venter nye utfordringer i USA hvor både skole og fotball blir en del av den nye hverdagen.

- Jeg drar til USA fordi jeg vil ta en utdanning, men fotballen kommer også til å bli veldig viktig for meg der borte. Jeg ønsker hele tiden å utvikle meg som spiller, men jeg har også et tydelig mål om å bidra til resultater for skolen og laget. 

Forlater opprykkstoget?

Unggutten har denne sesongen vært en del av KFUMs juniorstall og spilt kamper for rek-laget i 4.divisjon. Der har han levert gode prestasjoner for et lag som resultatmessig har gjort en strålende sesong så langt. 

- Jeg har vært heldig som har fått lov til å være en del av juniorgruppa selv etter jeg var ferdig som junior selv. Et lag som har tatt nye steg hvert år og som for øyeblikket har et veldig godt utviklingsmiljø for unge spillere i Oslo. Jeg gleder meg til å følge med resten av året og satser på å komme hjem for å være med på opprykksfest, avslutter Songe. 

IMG_9753_(1).jpg
Ole Songe har vært en viktig brikke både på og utenfor banen for KFUM de siste årene. Mot Hasle/Løren spilte midtstopperen sin siste kamp for klubben for denne gang.

Sen avgjørelse 

Mot Hasle/Løren måtte de fremmøtte profetene vente helt til kampen siste minutter før jubelen kunne slippes løs. Etter en første omgang der lite stemte fikk Kåffa fart på sakene i den andre, men flere store sjanser ble misbrukt utover i kampen.

Til slutt kom endelig den forløsende scoringen når innbytter Yossef Ibrahim satt på storfarten på høyresiden og serverte Martin Gavey foran mål. Han fant endelig baksiden av nettet med bredsiden og satte fyr på en lett antennelig og spent Kåffa-benk. 

Samme duo var frempå bare minuttet senere når ledelsen ble doblet på overtid. Dermed ble det tre nye viktige poeng for et rekruttlag som den siste tiden stort sett har bestått av juniorspillere. Dermed følger man FC Oslo på toppen av tabellen som er det eneste laget som har tatt poeng fra KFUM 2 i årets sesong.  

Torsdag er det cupkamp mot Ullern for A-laget og kanskje får vi se flere av de involverte Kåffa-talentene på banen også for klubbens seniorlag.

Annonse fra Obos-ligaen: