- La oss lage kvalik-fest igjen

KFUM tok et sterkt poeng borte mot Sandnes. Nå er det bare å fylle opp Intility neste helg - da skal vi spille om kvalikplass igjen!

SANDNES-KFUM 1-1 (1-0). Det var to lag med kvalikambisjoner som møttes i Sandnes i ettermiddag. For de lyseblå var bare tre poeng godt nok for å henge seg skikkelig på, mens Kåffa gikk inn i nest siste ligarunde med et lite grep om 6. plassen som gir den siste kvalikplassen.

Det var Sandnes som hadde det meste av spillet og de fleste sjansene i den første omgangen. Sånn sett var det ikke helt ufortjent at de tok ledelsen rett før pause.

Ballen som ble lempet inn over KFUM-forsvaret ble satt inn av Ekeland rett foran hanskene  til keeper Brauti. KFUMs største sjanse i omgangen kom da Nunez la inn fra høyre, men Alagie fikk dessverre ikke hodet på innlegget.

Moa-perle
KFUM-gjengen så ut til å ha brukt pausepraten godt til tross for at de fikk seg en på trynet rett før hvilen.

Før det var spilt to minutter av den andre omgangen, var lagene nemlig like langt igjen. Moa vippet unna en lyseblå, satte fart mot mål og dunket til. Skuddet fikk en perfekt dupp, gikk via stolpen og inn bak en forfjamset Sandnes-keeper.

Det skulle vise seg å bli kampens siste mål, selv om det ikke sto på sjansene. Sandnes hadde sine muligheter, men fikk ikke dreis på avslutningen eller ble stoppet av en god KFUM-keeper.

Inn i de siste ti minuttene var det KFUM som jaget vinnermålet. På det tidspunktet tilsa resultatet i kampen mellom Åsane og Blink at ett KFUM-mål til ville sikret oss en kvalikplass allerede før siste runde.

Snytt for straffe?
Bilal fikk sin gigantsjanse da det var ti minutter igjen. En corner landet i beina hans ved bakre stolpe, men lynvingen vår fikk ikke sneket ballen forbi den lyseblå veggen som stilte seg opp på streken.

Noen minutter senere ble Alagie dyttet i bakken inne i boksen idet han skulle avslutte. Til stor frustrasjon for alle i rødt og hvitt valgte dommeren å vinke spillet videre. Isnes reagerte kraftig på sidelinja og fikk det gule kortet.

- Det er helt urolig at vi ikke får straffe og det er helt utrolig at vi ikke har fått straffe i serien i år. Det gjør oss selvfølgelig frustrerte. Nå måtte vi si i fra, sier Isnes.

På overtid fikk Sandnes en siste sjanse, men oppgjøret rullet ut til uavgjort.

- Sandnes har nok de fleste og største sjansene, men vi har noen feite selv. En ikke altfor god første omgang, erstatter vi med en ganske god andre omgang på bortebane. I andre tar vi mer for oss og justerer litt på posisjonene til Nunez, Bilal og Alagie, samt vingbackene våre. Vi får en god start i andre omgang og etter hvert blir det mye rom. Det burde vi ha utnyttet bedre. Det blir litt for unøyaktig i det vi gjør med ballen. oppsummerer Isnes.

Uansett er utgangspunktet godt før siste runde i OBOS-ligaen, sett med KFUM-øyne:

  • KFUM møter et Jerv-lag som ikke har all verden å spille for fordi det allerede er klart at de blir nummer tre.
  • Vi har ett poeng opp til Sogndal på 5. plass, et Sogndal-lag som møter et desperat Ull/Kisa borte i siste serierunde. 
  • Bak oss jager Åsane, som har betydelig dårligere målforskjell, og to poeng å ta igjen på KFUM. De spilte 1-1 mot Blink i dag og møter Raufoss borte neste helg

- Når resultatene blir som de blir og vi fortsatt er i førersetet, er det helt i orden, sier Isnes.

Få med deg siste akt i dramaet som heter OBOS-ligaen 2021. Stedet er Intility lørdag 27. november kl. 15.00.

- Nå må Kåffa-folket dra på kamp. La oss lage fest igjen. Vi ligger i førersetet og vil ha muligheten til å forlenge sesongen og spille om kvalik til Eliteserien. Våkn opp! Jeg er stolt av at vi er der for tredje år på rad, sier Isnes.

Alle foto: Guttorm Lende

_P8A6037.jpeg
_P8A6114.jpeg
_P8A6280.jpeg
STRAFFE? Her går Alagie i bakken...dommeren vinker spillet videre.

 

Annonse fra Obos-ligaen: