Kvalikreisen stoppet mot Start

Kåffa kjempet heroisk, skapte en hel del og fikk en tvilsom annullering, men dessverre holdt det ikke mot Start.

KVALIK FOR ELITESERIEN: START-KFUM 1-0 (1-0). Så vokste ikke treet inn i Eliteserie-himmelen likevel. Men - det var sannelig ikke langt unna.

Kåffa leverte en solid kamp på Sør Arena. Vi fikk et mål tvilsomt annullert rett før pause, og skapte en rekke gode sjanser. Men dessverre traff vi ikke godt nok da vi fikk sjansene våre, og dermed holdt det for Start med det ene cornermålet de fikk da det var spilt en drøy halvtime.

Mye Start fra start
Kampen på Sør Arena tok fyr fra start. Røyken fra hjemmefansens bluss før kampstart hadde ikke lagt seg før Knut måtte i aksjon, Start hadde hatt en avslutning utenfor og hjemmelagets Aremu hadde hatt en kanon over mål fra distanse.

Da det var spilt ti minutter, vartet så Knut opp med en strålende parade på headingen fra Ramsland. Tydelig at de gule hadde mye opparbeidet energi som skulle ut etter tre uker med spillefri.

Så etter mye Start innledningsvis kom en periode der Kåffa kom mer med.

Juba fikk en brukbar skuddmulighet etter et godt angrep, men fikk ikke satt keeper på skikkelig prøve. I tillegg hadde Brix en fin mulighet etter et godt Dodou-raid. Med mye folk foran seg gikk skuddet til side for mål, men nært nok til at tilreisende profeter i motsatt sving stemte i og lot høre fra seg.

Ledermål på corner
Så kom to sjanser rett ved Profetene der Mansour var vår reddende engel. Først reddet vår gode stopper på streken etter 22 minutter, så kastet samme mann seg inn og blokkerte en stor sjanse ved Ramsland rett foran mål. Ballen landet på nettaket – og corner.

På det påfølgende hjørnesparket måtte KFUM-gutta resignere. En sterk Lowe sto langt bak i feltet og stanget læret inn oppe ved krysset. 1-0 til Start – KFUMs første baklengs på 384 spilleminutter!  (Marklunds scoring på Ekeberg 27. oktober).

Hjemmelaget la seg mer tilbake etter ledermålet.

Og like før pause kunne KFUM juble for nettkjenning etter et glimrende innøvd frispark som involverte en rekke av KFUM-spillere. Til slutt er det Hammer som setter ballen i et tomt mål, men målet annulleres for offside. TV-bildene viser at den er svært tvilsom.

Dermed var det vertene som gikk til pause med ledelse etter en morsom omgang, der de røde og hvite definitivt hadde vært med på leken.

Frisk start
KFUM spilte mot Profetene i den andre omgangen.

Det skulle ikke gå mange minutter før de tilreisende «så» en ball i mål. Kaptein Sortevik markerte 1. desember med å åpne den første luka, fant Mansour i feltet med en tunellpasning, men dessverre traff han de tomme plaststolene bak mål.

Like etterpå fikk Robin en god skuddsjanse midt foran mål, men også han traff plast og ikke nett dene gangen. Det var i alle fall liten tvil om hvilket lag som hadde åpnet omgangen best, og etter disse sjansene ville selv en objektiv tilskuer si at KFUM hadde fortjent en scoring (selv om de er liten grunn til å tro at det var særlig mange av dem på Sør Arena i dag).

Kaptein Sortevik var stadig oftere på tokt inne i Starts sekstenmeter, og det så mistenkelig ut som straffe da han gikk i bakken, men dommer vinket spillet videre.

Takk for innsatsen
Da det var spilt omtrent timen, gnistret det til. Her var det tydelig to lag som ikke ville gi ved dørene for å muligheten til å spille en playoff-finale mot nr. 14 i Eliteserien. På to minutter ble det delt ut tre gule – Hammer, Collett og Markovic (Start).

Isnes gjorde et dobbeltbytte før sluttspurten skulle settes inn. Tavakoli inn for Juba og Jarl inn for Fredheim Holm.

Den store sluttspurten uteble. I stedet kom Start mer med og skapte mest i siste halvdel av omgangen. En småskadd Stian måtte forlate banen da det gjensto drøye fem minutter av ordinær tid.

De siste minuttene ble hektiske. KFUM pumpet ballen inn i feltet, skapte kaos, men fikk ikke fyrt av mot mål. Rett før slutt ble også Isnes sendt bort fra trenerbenken etter klammeri med en Start-spiller utenfor sidelinja.

Kampen ebbet ut til 1-0, og så var det hjemmefansen som kunne juble, mens slitne og skuffede KFUM-spillere bokstavelig talt satt utslått igjen på kunstgresset og tok takkerunden bort til Profetene.

Dermed var eventyrsesongen 2019 over. Det er skrevet et stolt kapittel i klubbens historie. Tusen takk til alle spillere, trenere og alle rundt troppen for å ha jobbet knallhardt i snart ett år. Og takk til alle frivillige som har stilt opp med innsats og heiarop langs sidelinja.