- KFUM har overrasket alle

Sjekk hva som sies og skrives før dagens historiske kvalikkamp.

Da er dagen her. Selv om en kanskje har vendt seg til tanken i løpet av sesongen, er det mange som ser behov for å klype seg litt ekstra i armen over det som skal skje på Intility i kveld:

KFUM skal spille kvalik for Eliteserien 2020!

På Kongsvinger mobiliseres det kraftig. Det er satt opp gratisbusser og de største optimistene snakker om at det kommer 1000 KIL-supportere til kamp i hovedstaden.

KIL-troppen finner du her, og på klubbens hjemmesider sier unggutten Martin Tangen Vinjor at det er "fordel KIL" at ikke kampen spilles på Ekeberg. Trener Vitor Gazimba snakker om å "justere litt" for å ha litt mer ball enn de hadde på Ekeberg for noen uker siden.

Rødtrøyene bygger også selvtillit ved å understreke at ikke laget har sluppet inn mål mot Kåffa i noen av de to seriekampene. KFUM på sin side legger igjen at vi tross alt er ubeseiret gjennom flere kamper på Intility.

- Jeg forventer en tøff match, KFUM har vært gode i år og har overrasket alle. Vi er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål mot KFUM på to kamper i år, så vi har hatt god kontroll på dem, melder deres toppscorer Adem Güven i denne forhåndssaken på Journalen.no.

Bra for byen
I samme sak snakker KFUM-trener Jørgen Isnes. Han har gjennom hele året brukt bildet om "KFUM-toget" som stort sett har gått på skinner. I dag legger lokfører Isnes og hans gjeng ut på en bonusreise der endestasjonen heter Eliteserien.

- Det vil være en aldri så liten sensasjon dersom vi rykker opp, ja, sier Isnes.

Men - slett ikke utenkelig - verken for han eller spillerne.

- Ja, det snakkes om eliteserie her, og det er det jo all grunn til, sier kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen.

I Aftenposten-oppslaget før kamp er vinklingen på at KFUM kan gi Oslo-selskap til Vålerenga i Eliteserien. Noe som ikke har skjedd siden 2009 da Lyn var oppe.

- Jeg tror det hadde vært bra for hele byen, men også for Vålerenga å få et lag til opp i Eliteserien. De trenger å bli pushet litt, sier Kristian Brix til avisa.

Kampstart kl. 18.30
En som har stor tro på at vi tar oss videre i kvaliken er Håkon Stavrum. Med et godt smil og stor dose offensivitet melder han følgende til Journalen.no:

- Jeg tror vi kan slå Kongsvinger, og jeg vet vi kan slå Start på en god dag. Hvis vi gjør det, håper jeg vi kan møte LSK og sende dem ned. Selv om vi tar en kamp av gangen, innrømmer jeg at det er noe jeg drømmer litt om, sier den tidligere VIF-spilleren.

Nå er det bare å glede seg til dagens kvalikmatch først. Gutta har gjort de siste forberedelsene på feltet og kampprogrammet er sendt til trykken. Vi sees på Intility. Kampstart kl. 18.30!

BILLETTER TIL KAMPEN KJØPES HER! (sesongkort gjelder)

LES OGSÅ:
I EVENTYRET ER DET ALLTID DE SMÅ SOM VINNER TIL SLUTT.
Sortevik: - Alle muligheter til å gå hele veien
Isnes: - Trygg på at det blir mål på Intility

program_kil 2019-1


  

Annonse fra Obos-ligaen: