Slo ut i full blomst i Rosenes by

Ny bortebragd, historisk Nuñez og 6. plass på tabellen. - Den største prestasjonen, mener Johs.

MOLDE-KFUM 2-3 (1-2). «Hent Molde, hent Bodø! Vi er klare for det.» Mange KFUM-kamerater har blitt glad i Kåffa-sangen som kom ut etter opprykket i fjor.

Nå er det ikke mer å hente. Og ikke mer å bevise.

- Jeg føler ikke det. Vi har vist at vi kan være med på dette nivået. Vi har lært hva som kreves, og viser hva vi har å komme med, sier Johannes Moesgaard.

Han har sunket ned i en stol på hotellet og da har gått en times tid før han har snakket varmt om gutta sine, til supportere, media og gutta selv.

For etter at vi har møtt alle lagene i Eliteserien 2024 er fasiten klar; 21 poeng på 15 kamper og vi tar sommerkvelden på 6. plass på tabellen!

Det største
For da Rosenes by tok på seg finstasen og inviterte til fotballfest som avslutning på årets jazzuke var det gjestene fra Ekeberg som slo ut i full blomst.

På utsiden speilet Aker stadion seg i fjorden, mens de fantastiske Romdalsalpene badet seg i sol. Bare å få være med på dette er i utgangspunktet uvirkelig for KFUMs spillere, trenere, ledere og supportere.

Nå er det slutt på å klype seg i armen, slutt på å snakke om et eventyr.

- Rent sportslig er nok dette den største prestasjonen. Lerkendal var kanskje en større ramme, men å slå Molde her, et lag som må vinne i dag, det er sterkt, sier Johs.

Akkurat som på Lerkendal og Aspmyra kom KFUM under tidlig og slo tilbake. Og da vi fryktet at Molde skulle trekke det lengste strået i sluttfasen var det i stedet gutta i rødt og hvitt som trakk opp en mønsterkontring fra baklomma.

Teodor Berg Haltvik ble sendt av gårde i full fart inn på Moldes banehalvdel med to Molde-gutter halsende etter. Vips unna med én, vips unna med én til – og da var det bare å trille ballen på tvers til Nuñez som kunne skrive historie med sin sjuende bortescoring på rad.

Startet trått
Det så imidlertid ikke helt ut som danseskoene var snøret på da dommeren blåste i fløyta. Et feststemt Molde-publikum hentet raskt fram dagens første trampeklapp og kunne nok raskt se for seg at dette skulle bli en hyggelig kveld.

Tidlig måtte David Hickson fiske ut en ball som så ut til å trille inn i nettmaskene.

Det var derfor ikke helt ufortjent da kampuret tikket mot 20 minutter og Mathias Løvik vippet inn 1-0 etter at KFUM-gutta var utspilt.

- Vi var ikke helt våkne, men vi har likevel vist at vi kan komme oss igjen etter at vi har hengt litt i taua. Fra deres scoring og ut er jeg veldig fornøyd med det vi gjør, sier Johs.

Mens Molde-gjengen tok imot hyllesten fra sine inviterte de røde og hvite til et raskt kollekviemøte utenfor 16-meteren på 1-0. Det var i alle fall ikke helt feil det som ble sagt der.

For bare et par minutter senere var vi plutselig like langt.

Et overlegg fra Hickson havnet i beina hos Håkon Hoseth. Han fikk klasket ballen inn foran mål der det så ut som han traff Petter Nosa Dahl som lå i feltet etter duellen rett i forkant. Om ikke Nosa var sist på, så får Hoseth ha oss unnskyldt.

Rett etter kalddusjen for vertene var det tid for drikkepause og mulighet til å samle troppene for Johs.

Også den pausen så ut til å bli brukt godt i Kåffa-leiren.

For KFUM var nå et annet lag. Hadde mer ball og skapte situasjoner i og rundt boksen. Samtidig fikk vi stengt av forsyningslinjene inn til Molde-sentral Mats Møller Dæhli som styrte mye innledningsvis.

Etter 34 minutter var det tid for mer Kåffa-jubel.

Robin Rasch tok fram godfoten ved hjørneflagget. Svingen satt perfekt denne gangen og inne i feltet var Ayoub Aleesami på topptur og stanget oss i ledelsen.

Vi gjorde det på Lerkendal og vi gjorde det på Aspmyra – og nå hadde vi jaggu gjort det igjen mot enda en gigant i norsk fotball. Snudd kampen etter å ha kommet under tidlig.

I første del av den andre omgangen hadde begge lag sine muligheter, men det hadde definitivt ikke vært noe å si på om vi hadde gått opp i en tomålsledelse.

Nuñez var nær sitt sjuende bortemål på rad da han sendte av gårde et skudd som skiftet retning. Molde-keeperen fikk akkurat nok hanske til å holde ballen ute.

Jonas Lange Hjorth kom inn for Hickson til pause. Ski-gutten var ikke langt unna å putte til første i Eliteserien da han fikk tid og rom ved bakerste stolpe, men dessverre steg læret litt for høyt.

Molde slo tilbake
Da det var spilt nesten 65 ropte KFUM-gutta på straffe, men i stedet var det vi som ble knallhardt straffet i den andre enden.

Veteranen Magnus Wolff Eikrem timet løpet i boksen og pirket inn 2-2 ved første stolpe.

Nå kom det en periode der Molde hadde dirigentstokken.

Ti minutter før full tid var denne Eikrem på farten igjen. Heldigvis var keeper Emil Ødegaard med på notene.

Skulle vi igjen få en innspurt der vi mistet poeng, eller skulle vi nok en gang levere en monsterprestasjon på fremmed gress.

Til himmels igjen
Så kom altså muligheten – og angrepet – som sendte profetene til himmels igjen.

Trøndere er ikke kjent for å være spesielt glad i moldensere når det kommer til fotball. Og heldigvis har vi blandet inn en trønder i våre rekker.

Teodor Haltvik ble sendt på løp og da de fleste trodde det var tid for en Teo-kanon fintet han en Molde-spiller godt opp mot egne fans. Neste mann ble også lurt.

Ved utgangen av finta så vår mann en medspiller i rødt og hvitt.

Og hvem der, om ikke vår målsnik med nummer 9 på ryggen.

Nuñez gjorde selvsagt ingen feil og fikk pirket læret over keeper og inn i de deilige nettmaskene.

- Det Nuñez gjør i dag er WOW. Ikke bare scorer han det sjuende målet, men spillet hans. Dette er forsvarsspillere som er gode i Europa. Det vi så her, synes jeg var et nytt nivå. Det er ikke flaks lenger når han tar fram nummer sju der etter fantastisk forarbeid av Teo.

 Vi holdt unna ulidelig spennende overtidsminutter og så kunne vi igjen dra i gang en Kåffa-gutt på bortebane.

Seieren gjør at vi står med fantastiske 21 poeng når vi runder halvveis i ligaen.

Neste helg fortsetter festen med Bodø/Glimt på hjemmebane. Bare å stille opp, folkens! Det fortjener virkelig denne gjengen.

- Etter Viking og LSK kjente jeg litt på presset, men i stedet står vi der altså med 21 poeng. Glimt neste, og jeg tror ikke de gleder seg veldig til det, avslutter Johs med et smil.

Men – det bør alle KFUM-kamerater gjøre. Hvilket kickoff til Norway Cup på Ekebergsletta lørdag om en uke.

 

NTB_L7LuHKdgHas.jpg
Sju på rad borte for Johannes Hummelvoll-Nuñez. Foto: Marius Simensen / NTB
NTB_jvq_6lnDxvs.jpg
NTB_WPgkDPmsNZE.jpg
NTB_f6nqNnXn3BM.jpg

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter