Julehilsen fra Kåffa 

2020 – for et rart år det har vært...

Det startet så bra for fotballens del, lite snø, som gav oss gode forhold, temperaturen stod oss stort sett bi, og håpet og ambisjonene om en bra sesong var fokusområdene inn mot sesongstart. Lite visste vi da at det verken var været eller skader som skulle sette en brutal stopper for seriestarten i mars. Covid-19 ble det kalt, og hørtes mer ut som en kort, ukjent influensa som kunne ta noen uker å bli kvitt, enn en pandemi som skulle sette julefeiringen 9 mnd. senere i fare. I nesten to måneder ble alt satt på vent, både treninger, kamper og turneringer. Klubben måtte permittere de ansatte, og anleggene ble liggende «brakk» i perioden frem til 1.april. Gleden var da stor når disse åpnet. 

For en innsats som har blitt lagt ned i løpet av året som har gått. Nye regler og retningslinjer har kommet på løpende bånd, og det som har vært gjeldende kl. 0900, har blitt endret kl. 1600, noe som igjen skapte stor usikkerhet i hva man hadde lov til og ikke.  

Et enormt foreldreengasjement og fantastiske frivillige har lagt ned utallige timer med vasking av fotballer, vester, kjegler, flasker og hender. Når aktivitetene har blitt ensformige og kjedelige som følge av «meter’n» og avstandskrav, har trenere og lagledere disket opp med både naturstier, fotballtennis-konkurranser, onlinequiz, boktips og hjemmebingo. For en fantastisk gjeng! En stor takk skal rettes til alle de som har bidratt for at barn og unge i området vårt har hatt mange muligheter til å se hverandre på tross av «koronaen». 
 
Første «scoringen» for barn og unge kom 15. juni. Da ble det åpnet for «kontakttrening» igjen, et uttrykk vi for et år siden sjeldent reflekterte rundt når det kom til fotballarenaen, men som ble viktigere enn noe annet på tidspunktet. Dette gav oss etterlengtede muligheter til å kunne trene som normalt igjen, og det var nok mange barn som entret banen med en smule overtenning på første trening. 
 
Sommerferien, fotballskoler og Lundeleir var store snakkiser på forsommeren. Kunne man gjennomføre dette? Er det lov? Smittevern?  
 
Gjennom sommeren gjennomførte klubben fem fotballskoler, tre Lunde-leire og én uke med Lunde-festival, og mer enn 1000 barn og unge fikk ta del av aktivitetene i sommer. Det er vi glad for. Aldri har Lunde leirsted og Kåffa-hallen hatt så rene toaletter, vasker og dørhåndtak som i 2020. Her skal det rettes en stor takk til ungdommer, frivillige og foreldre som har lagt ned et enormt antall timer til rengjøring for at barna våre skulle få ta del av alle disse viktige kulturbyggerne i klubben. 
 
Mens sommertradisjonen med Norway Cup og samlinger i klubbstua utgikk, kom seriespill og skolestart som planlagt i august. På tross av en amputert og annerledes sesong, har Kåffa-lag vært involvert i mer enn 1000 kamper i løpet av 2020, og anslagsvis scoret mer enn 5000 mål – det er rått! Nye KFUM-karrierer har startet opp, nå er det 2015-årgangen som er i sving. Vi har fått seriemestere, OBOS-cupmestere og kretsmestere. A-laget imponerte stort igjen, og var med i kampen om eliteseriekvaliken til godt inn i overtiden av siste serierunde. 
 
Vi beveger oss mot julen, høytiden med barnet i sentrum. I kirken og i hjemmene leses juleevangeliet hvor Jesusbarnet ligger på strå, midt blant slitne og stolte foreldre og nysgjerrige og gavmilde gjester. Situasjon er kanskje ikke helt annerledes i de 1000 Kåffa-hjem. Julen gir rom til å leve ut Kåffas nye ord; sawubona(Jeg ser deg), i det vi vender blikket mot de vi har rundt oss. Julen gir rom til å glede seg over - og sammen med barna. Og, ikke minst, julen gir rom for de voksne til å finne barnet i seg selv, i det vi; oppdager mandelen i grøten, går rundt en enebær busk eller bygger barnas legosett. Julen er barnas høytid - barn i alle aldre!  

En krybbe var vuggen som ventet ham her, 
det lille barn Jesus, vår Frelser så kjær. 
Men stjernene lyste helt inn der han lå, 
det lille barn Jesus, på leiet av strå. 
 
Så enkelt og stille kom Gud til vår jord. 
Så høyt er jeg elsket av Jesus, min bror. 
Han kom fra Guds himmel, Gud selv var han lik 
Men Jesus ble fattig, og jeg er blitt rik 
 
Fra krybben til korset gikk veien for deg 
Slik åpnet du porten til himlen for meg 
Velsign oss, vær med oss, gi lys på vår vei 
Så alle kan samles i himlen hos deg 

Fra administrasjonen og ansatte vil vi takke for året som har gått, for pågangsmot, kreativitet, innsatsvilje og positivitet hos klubbens medlemmer. Dere har satt Kåffafarger på Koronaåret 2020! 

Vi ønsker alle medlemmer, supportere, samarbeidspartnere og andre en velsignet juletid og nyttårs feiring, og ser frem til å møte alle sammen igjen på nyåret. 
 
Med sportslig julehilsen Kåffa-administrasjonen 

Annonse fra Obos-ligaen: