Jubeldag for Kåffa

En hårfin Robin-scoring og en David som var Goliat. Og dermed var vi nest best i by'n igjen!

KFUM-GRORUD 3-1 (1-0). Så var det duket for nest best i by’n på KFUM Arena. Lagene har hatt sine perioder i løpet av sesongen, og før dagens runde skilte bare ett poeng de to hovedstadsklubbene.

KFUM hentet nylig Holmlia-gutten Bilal Njie fra Odd. På Ekeberg ble han gjenforent med sin kompis Yannis Moula. Og gjenforeningen holdt på å gi resultater på direkten.

Yannis forserte på høyre og banket inn i farlig rom bak Grorud-forsvaret. Dessverre var han centimeter unna å nå Bilal ved bakre stolpe.

KFUM skulle snuse på et ledermål til før det var spilt fem minutter. I god posisjon stilte Robin seg opp for frispark. Rundt muren, men en god og våken Grorud-keeper var på jobb.

Stillingskrig
KFUM fortsatte med å spille groruddølene lave i åpningskvarteret, uten at vi klarte å bryte gjennom de gule blokkene. Som ventet var gjestene på hugget når kontringssjansene bød seg.

Da det var spilt nærmere 20 minutter, ble det en pause i spillet da en Grorud-spiller måtte få hjelp ut med skade. Den benyttet Groud-gutta til en felles pep-talk ute på banen.

De neste tjue minuttene av omgangen ble det mest av alt en stillingskrig mellom to lag som etter hvert kjenner hverandre godt, og der det er brukt god tid både på felt og analyserom ved inngangen til byoppgjøret.

Hårfin nettkjenning
Så skulle en viss skuddfot vise at den er godt innstilt før høstjakta. Forrige runde var vår midtbanestrateg millimeter unna en frisparkperle på Gjemselund. I dag viste han seg fram helt i starten – og i det 42. spilleminutt skulle han få høyst fortjent uttelling.

Over muren og hele nede ved keepers venstre hjørne. Omtrent like presis som frisøren som har vært over det kloke fotballhodet til Ski-gutten nylig. Keeper så ut til å ha kontroll, men i stedet for å ta etter læret måtte han forfjamset snu seg rundt å se at ballen lå i garnet bak ham etter å ha slått i stanga og inn.

Like før pause skulle vår keeper-Knut igjen vise at han god å ha tilbake i buret. Fra kort hold forsøkte spiss Aga og prikke kula nede i venstre hjørne, men Knut var mesterlig nede og fikk slått til hjørnespark.

Åpningen av de siste 45 var preget av dødballer, begge veier. Øby var nær ved å få hode på en corner fra venstre, og like etterpå ble det småfarlig på et hjørnespark i den andre enden.

Kanon fra Remi
Med én i sekken like før pause kom de gule naturlig nok høyere i banen, men KFUM var vel så giftige når vi kom fram i banen.

Marginene var imidlertid ikke helt med oss.

Da klokka tikket mot 58 minutter, ble Remi satt opp nydelig av Stian utenfor 16. Remi fikk nesten det perfekte treffet. Kanonen smalt i tverrliggeren, spratt ned på streken, i keeper og ut til corner.

Tre minutter senere. Denne gangen med Remi som arkitekten. Frekk gjenvinning midt i banen, stor fart og perfekt gjennom til Yannis i enda større fart bakfra. Alene med keeper fikk ikke eldstebror Moula stokket beina godt nok til å få av gårde en avslutning med smell i.

David var Goliat
Vi nærmet oss de siste 15 og Isnes hadde kastet innpå David Tavakoli som spiss og Lasse Sigurdsen på kant. Sistemann viste raskt sin fotrapphet og kvarteret før slutt skulle David vise at han så til de grader var Goliat.

Tavakoli kjempet til seg ballen i en duell rett foran innbytterbåsen, og brøytet seg vei forbi det han møtte av gule forsvarere på sin vei. Monsterraidet ble avsluttet med å stikke ballen lekkert gjennom løpegutt Remi. Elegant satte han ballen i lengste hjørne, utagbart for keeper. 2-0!

Sluttminuttene skulle bli hektiske etter at Grorud reduserte til 2-1 minutter før full tid.

Men - Tavakoli har ikke glemt sine målkunster heller. På overtid ble han satt opp av Bilal og prikket ballen via stanga og inn.

Med 3-1 kunne vi pakke ned tre deilige poeng i baggen - og hente hjem vår tredje strake trepoenger. For første gang siden forsommeren i fjor.

Og om du lurer på hvordan det ser ut på tabellen når to tredeler av sesongen er spilt; nå er vi nest best i by'n igjen!