«Jeg har utfordringer nok i KFUM»

Isnes har bestemt seg for å bli på Ekeberg, og har tatt nye grep for å ta nye steg med Kåffa.

Denne uka går a-laget i gang igjen for fullt. Etter en lang og intens fotballhøst er planer lagt for en to måneders pre-season som sparkes i gang med cupkamp mot Brann 12. mars.

Evalueringer av 2021-sesongen er gjort. Kampprogrammet for 2022 er servert. Trenerteam er satt. Noen spillere har dratt, nye har kommet til.

- Vi er så klare som vi kan få blitt for å gjøre optimale forberedelser til en fantastisk sesong. Obos ser vel kulere ut enn Eliteserien, sier trener Isnes med et smil.

Meritterte klubber
Idet ligger det også en betydelig utfordring:

- Den største utfordringen KFUM har stått ovenfor med tanke på motstand, men også på å gjenskape gode år i OBOS. Her er det mange lag som klinger godt for fotballøret, men også lag med en god fotballhistorie.

Brann, Fredrikstad, Start, Stabæk, Mjøndalen. Klubber som for bare noen år siden var ganske fjernt for oss KFUM-kamerater. Nå har vi blitt godt vant, og selv i dette selskapet er ambisjonen for Isnes og co. å ta et nytt steg. Å være med å kjempe om et opprykk når det drar seg til sånn en gang utpå høsten, selv om den ambisjonen deles med flertallet av klubbene i årets OBOS-liga.

- Trives veldig godt
Det er ingen hemmelighet at Jørgen har vært i bildet for opprykk til Eliteserien allerede før 2022 går i gang. Det er heller ingen hemmelighet at vår hovedtrener har hatt samtaler med andre klubber, men konklusjonen er tatt: Han vil være i KFUM også dette året.

- For meg handler det om at det er utfordringer nok her i KFUM. Jeg trives veldig godt i klubb, med spillere, trenere og omgivelser, og så la vi en plan for noen år siden med tanke på profesjonalisering som jeg vil være med videre på, sier Isnes.

Rent konkret handler det nå om mer trening, trening stort sett bare på dagtid og et større apparat rundt spillere.

- Det er gjort ganske store grep når det kommer til når vi trener. Vi trener hverdager kl. 09.30 og i helg kl. 10.30. Det gjør at gutta kan leve nærmere det å være en optimal 24 timers utøver. Antall fellestreninger er økt med 2-3, i og med at vi kjører styrke felles mandager og onsdager. Den ene rett etter økt, og den andre senere på dagen.

Første arbeidsuke
Torsdag samlet de troppen for fysiske tester. Fredag var det en rolig balløkt og fra mandag er det første fulle arbeidsuke på feltet.

- Det vil bli en innkjøringsuke, før vi kjører godt opp på både mengde og intensitet. For å unngå for mye småtteri av skader i starten i overgang til ball, vil det det bli lagt inn et godt stykke arbeid på det fysiske. Det er vanlig, men vi har ting å forbedre også her, sier Isnes.

I februar venter det tur til Marbella. Og 12. mars kommer Brann til Oslo som en nydelig forrett på OBOS-sesongen. I potten ligger en kvartfinalebillett i cupen.

- Inn mot Marbella vil det bli tøft, mens i Spania vil treningsintensiteten tas noe ned med nytt underlag. Deretter kjører vi godt på inn mot Brann-kampen og vil stå rusta til å ta oss videre i cupen, for da er sesongen i gang, sier Isnes.

Så da er det bare å glede seg, og ønske spillere og trenere lykke til med jobben som skal legges ned de neste ukene.

Her finner du spilleplanen for OBOS-ligaen 2022.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter