«Jeg er en som gir mye av meg selv på feltet»

Han har erfaring og trenerutdanning fra England, USA og Norge. Nå blir Luke assistenten til Johs på a-laget.

Det skal i alle fall ikke stå på bibelske navn her i KFUM: Nå har Johannes nemlig hentet Luke (engelsk variant av Lukas) som sin assistent på a-laget.

- Dette gleder jeg meg veldig til. Jeg skal komme inn med masse energi og positivitet. Jeg er en som gir mye av meg selv på feltet, er utviklingsorientert og er opptatt av at vi som trenere og spillere skal tørre å tenke utenfor boksen, sier Torjussen til Kåffa.no.

Luke er opprinnelig engelskmann, men som etternavnet antyder er det norske aner på 38-åringen som i dag har norsk kone og to barn. Kortversjonen er at oldefaren var en norsk seiler som strandet i Liverpool der han møtte kjærligheten.

Fra England til USA
Det er en mann med tydelige ambisjoner og masse trenererfaring i bagasjen som har ankommet Ekeberg for å bli Johannes Moesgaard sin høyre hånd.

Først handlet drømmen om å bli fotballspiller selv, først i barndomsbyen Exeter og siden i Portsmouth. Da skader satte en stopper for den drømmen, staket han ut en ny retning og tok energisk og sulten fatt på en trenerreise.

Den startet i England med både fotballtrenergjerning og utdanning innen fysisk trening. Han jobbet etter hvert med utøvere fra ulike idretter, med ulike ambisjoner og i ulike aldersgrupper.

Spennende utfordringer, men han tok likevel sjansen da det åpnet seg en "American Dream". Han dro til USA og fikk muligheter som fotballtrener.

- Det er noe av det beste jeg har gjort. Jeg fikk jobbe med hele spekteret av spillere. Fra små barn til spillere på elitenivå, sier Luke.

Gode år i VIF
Etter fem år der ble det vendereis til England, men det tok ikke lang tid før utferdstrangen og utviklingstrangen tok han ut på reisefot igjen.

Denne gangen var det norske aner som åpnet dører til Norge og Notodden for 38-åringen, som etter å ha vært i Norge siden 2009 forstår norsk godt, men som gjerne foretrekker å snakke engelsk selv.

- Jeg var nysgjerrig på Norge og skandinavisk fotball. På Notodden møtte jeg tilfeldigvis noen fra Vålerenga. Det tok meg til Oslo og Valle der jeg havnet i et utrolig godt og utviklende miljø. Det var også der jeg møtte Johs første gang, sier Luke som i dag kan skilte med trenerutdanning og betydelig erfaring fra både England, USA og Norge.

Siden gikk veien til Bærum, der han etter hvert endte opp som hovedtrener på a-laget i tre år. Videre gikk ferden til Hønefoss der han sto som hovedtrener i tre og halvt år før det var slutt der i mai i fjor.

- Når jeg nå skulle finne meg en ny klubb, var jeg opptatt av å finne en klubb med bra folk som jeg tror kan være med på å utvikle meg videre, og der jeg kan være trygg på at jeg kan påvirke med min erfaring og kunnskap. Det har jeg funnet her i KFUM, sier Luke og legger ikke skjul på at han gleder seg til å jobbe med sin nye sjef:

- Johs er en utrolig god trener som jeg kommer til å lære mye av. Han forstår spillet veldig godt, og er en person som vil kreve mye av spillerne, men som samtidig er fair og har en god evne til å forstå hvordan spillerne tenker.

Denne uka sitter trenerteamet sammen i KFUM-hallen og planlegger oppkjøringen av sesongen. Spillerne samles til trening over helga.

Vi ønsker Luke velkommen til klubben!

 

Annonse fra Obos-ligaen: