kfum_tuil_4

Inviteres til cupfest på Årvoll

Lars Olden Larsen har vært med på cuptriumfer i KFUM-drakt, her fra 2019. Onsdag møter vi moderklubbens hans, Årvoll, i årets 1. NM-runde.

Onsdag er det første gang vi inviteres til cupfest som et Eliteserie-lag. Vertskapet er Årvoll, som har sitt a-lag i 4. divisjon.

Cup er som kjent cup, og vi kan drømme om et cupeventyr som tar oss hele veien til Ullevaal. 

Også Årvoll-gutta går med cupdrømmer, i første omgang handler det om å yppe seg mot våre Eliteserie-menn. Og kanskje vise seg fram for Johs og co. Det var i et cupmøte mot Frigg at Nosa viste fram fintene som etter hvert tok han til Ekeberg og inn i toppfotballen.

Fra Årvoll kommer flere fotballspillere som har markert seg på høyeste nivå, blant annet Lars Olden Larsen som spilte seg virkelig varm i trøya som KFUM-spiller i 2019-sesongen.

Når Årvoll inviterer til cupfest, er hans pappa Øyvind, fotballmann og frisk fotballskribent, blant de som mobiliserer alle KFUM-kamerater til en tur opp fra Sinsen-krysset.   

- Første runde i NM er fest på Årvoll. Første runde er fest for breddefotballen. Det er Cupfinalen for oss. Vi er 600 fotballspillere som kommer på kampen. Vi blir sikkert 1000 mennesker fra Årvoll. Dere i KFUM har stort sett hatt «Cupfinaler» hvert år de siste åra. Rykka opp og rykka opp. Dere er best i by`n. Dere er en sensasjon, skriver Øyvind som ikke legger skjul på sin begeistring over det som har skjedd på Ekeberg de siste åra. 

- Jeg er gla`i Kåffa. Ikke bare fordi eldsten Lars Olden Larsen hadde to fantastiske år oppe på platået. Opprykk, kval til eliteserien og hauevis av mål. Egen sang åsså. Profetene elska Lars. Det varmer et pappahjerte. Og han har fått Kåffavenner for livet. Det viktigste.  Jeg er gla` i Kåffa fordi jeg møtte flotte folk der. Det var som å komme hjem til Åssia. Eller til Årvoll. Vi var på hils med en gang. Det blei go’prat rundt kaffekoppen. Rundt vaffer’n. Rundt kampen. Jeg traff de samme verdiene jeg sjøl har: samhold og solidaritet. Jeg blei trygg og varm. Akkurat som en spiller må være for å prestere. Jeg traff hel ved. 
Så traff jeg en klubb som satte og setter klubbutvikling i framsetet. Uten «Klubben som sjef» blir det dårlig spillerutvikling. Det blir tilfeldig spillerutvikling. Det blir ikke «Flest Mulig – Lengst Mulig – Best Mulig». På Kåffa har dere det livslange perspektivet. Jeg elsker det, melder Øyvind og legger til:

- For meg er det ingen sensasjon at Kåffa er "best i by'n". 

Han håper å se mange profeter og KFUM-kamerater på Årvoll på onsdag. Han drømmer om tusen, og lover en varm mottakelse. Og en fin kamp.

- A-laget til Årvoll er tufta på frivillighet og lokale gutter. Det er fin gjeng. Fin blanding mellom ungt pågangsmot og litt eldre rutine. Innimellom spiller de fin fotball. Innimellom spiller de den fotballen de må. At minsten på 15 spiller på Årvoll – er jo en artig sak. Jeg trur det blir en fin kamp. 

Kampstart på onsdag er kl. 18.00 på Årvoll kunstgress. Ta turen da vel!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter