Ingen stor jubel for ett poeng på hjemmebane

Vi ledet lenge 1-0 og kontrollerte store deler av kampen. Men et øyeblikks uoppmerksomhet var nok til å bli straffet av Tromsdalen, som tok med seg ett poeng hjem fra Oslo.

Til tross for at vi nok en gang tok med oss poeng på hjemmebane i OBOS-ligaen, var det mange som gikk skuffet hjem fra KFUM-arena. Både hjemmelagets supportere, spillere og trenerteam følte nok at man kunne fått med seg noe mer fra denne kampen.

Men til det var man både for unøyaktig og for lite påskrudd. Etter kampen var hovedtrener Jørgen Isnes skuffet over både energinivå og tilstedeværelse hos egne spillere. For første gang i år.

«Vi tar ledelsen tidlig og føler at vi har kontroll i store deler av kampen. Til tross for at vi har kontroll, syntes jeg det er noe energiløst over oss i dag. Det er ikke ofte jeg har følt dette i år, men jeg syntes vi var litt seige og treige», forteller en skuffet hovedtrener.

Drømmestart på første omgang

Han fikk se David Tavakoli sende eget lag i føringen etter et fint angrep hvor David er våken og setter inn retur etter en mildt sagt klønete manøver fra bortelagets keeper.

1-0 etter syv minutter og en drømmestart for de røde og hvite.

Tromsdalen viser at de er et godt ballbesittende lag og skaper også noe trykk på oss utover den første omgangen, med blant annet fire cornere og noen skremmeskudd mot målet til Knut.

Selv skaper vi kun halvfarligheter, og sånn sett er det helt greit at det sto 1-0 til pause.

Ble straffet etter pause

Den andre omgangen startet i et forrykkende tempo og det virket som om bortelaget slapp seg litt mer løs, noe som åpnet rom begge veier.

Lars er nære å komme først på et innlegg fra Collett, og hele stadion roper på straffe når Tavakoli blir feid ned bakfra innenfor sekstenmeteren, men ingen av delene gir oss tellende resultat.

Istedenfor er det bortelaget som er effektive og straffer oss ved sin første store mulighet.

Andreas Løvland tar imot en crosser fra høyre på utsøkt vis og drar seg inn i banen forbi passive KFUM-spillere. Deretter curler han ballen utagbart forbi Skjærstein i lengste hjørnet, og sørger for balanse i regnskapet.

Med 1-1 og 20 minutter igjen på klokka hadde vi nok en gang satt oss i en situasjon der vi ble jagende etter scoring.

Dette løste vi dessverre på samme vis som tidligere. Til tross for at vi styrte spillet resten av kampen og satt et solid trykk på Tromsdalen, klarte aldri å skape store nok målsjanser til å avgjøre kampen.

Til det var vi altfor unøyaktige på siste tredjedel, og dermed ble det en ny poengdeling.

Tilbake til hverdagen

«Dette var en litt typisk tilbake-til-hverdagen prestasjon. Etter kampene mot Aalesund, Sandefjord og Odd har vi ikke lykkes med å opprettholde den gode treningshverdagen som har gitt oss resultatene tidligere i sesongen. Nå må vi alle mann på jobb de neste ukene for å komme tilbake i den gode rytmen» forklarer Isnes.

Neste helg er det spillefri i OBOS-ligaen som følge av landslagspausen.

«Vi håper at vi har flere tilbake på treningsfeltet fremover, så skal vi ta en frihelg og sørge for masse overskudd og energi inn mot en svært spennende seriestart. Vi er fortsatt i førersetet og jeg er trygg på at vi kommer til å slå tilbake»

Neste kamp for KFUM er bortekampen mot Start i Kristiansand om 2 uker.