Ingen festkamp i Fredrikstad

FFK traff planken med kampplanen. Scoret på sjelden visitt i KFUM-feltet, mens vi gikk målløse av banen.

FREDRIKSTAD-KFUM 1-0 (1-0). 16. mai er også kjent som fotballens festdag! Det ble aldri den helt store feststemningen på Fredrikstad stadion dagen før nasjonaldagen.

Til det ble kampen i litt for stor grad som fryktet. Ikke minst for KFUM-kameratene.

For vi visste utmerket godt hva som ventet da vi tok turen til Fredrikstad i dag for den åttende runden i årets OBOS-liga.

Et gjerrig FFK-lag som har stengt sjappa denne sesongen og knapt nok slipper til sjanser bakover. Og med et håp om å forsyne seg grovt når de en sjelden gang tar turen framover med mye folk.

Det ble en match der hjemmelaget traff planken med kampplanen.

Med 1-0-seieren er FFK fortsatt ubeseiret i ligaen - med 5-2(!) i målforskjell på åtte kamper!

Dødballscoring
KFUM hadde ballen mest i den første omgangen, trillet stort sett rundt inne på vertenes banehalvdel og skapte de fleste sjansene og nesten-sjansene. Uten at det var så veldig mange av dem.

Men det var FFK som scoret det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. På et hjørnespark, ganske nøyaktig halvveis inne i omgangen. For øvrig rett etter at Emil vartet opp med en god redning.

Før det hadde Nosa og Obi hatt hver sin mulighet til å sende Kåffa i føringen. Nosa ble spilt fint fri av Tønna som sto høyt, men den kommende Glimt-spilleren ble dratt for langt ut før han fikk sendt av gårde avslutningen mot mål.

Da var sjansen Obi fikk betydelig større. Et flatt innlegg fra høyre endte i beina til spilleren som kom fra nettopp Fredrikstad like før sesongstart. Men akkurat idet han skulle sette kula mot mål fra kort hold ble han blokkert av en FFK-spiller som ofret seg.

Selv om KFUM-gutta som nevnt hadde mye ball, klarte de ikke å skape all verden i siste del av omgangen.

Frustrerende kveld
Om del av én av 16. mai-forestillingen inneholdt lite å skrive hjem om, så var det enda mindre grunn til å rope hurra for det som skjedde etter hvilen.

Joda, vi hadde fortsatt ballen mye, men klarte aldri å sy oss gjennom det som etter åtte ligarunder utvilsomt er årets OBOS-blokk.

Et brukbart skuddforsøk fra Simen ti minutter før slutt var egentlig det vi hadde. Ellers var presisjonen for svak og bevegelsene for tamme til at forsvarsverket langs Glomma slo sprekker.

Alt i alt en frustrerende Kåffa-kveld på en arena der vi har hatt mange minneverdige øyeblikk.

Dermed ble det en tung busstur hjem for profeter og spillere.

Vi ønsker alle KFUM-kamerater en god 17. mai, så skal vi slå tilbake igjen når Moss kommer på besøk til helga.

KAPTEIN: Med Robin ute med skade var Dodou dagens kaptein.
SJELDEN SJANSE: Nosa kom seg til denne sjansen tidlig i kampen.