- I bedre rute enn i fjor

Isnes har fått gode bekreftelser i Spania.

Lørdag er det ny kamp for a-laget. Denne gangen er det Strømmen som står for tur. Inn i den kampen tar trener Isnes med seg det som var bra mot HamKam onsdag, og peker på områder som må bedres.

- Vi har fått gått igjennom kampen mot HamKam og hatt to nye treningsøkter her nede. Etter å ha sett på video, stemte HamKam-kampen godt overens med det vi trodde rett etter kamp, sier KFUM-treneren og tar oss med inn sin korte kampanalyse:

- Det var en jevn åpning, hvor vi tar over og HamKam scorer i den perioden hvor vi begynner å ta over. Avslutningen på omgangen er ikke god. Vi har for store avstander, er dårlig i omstilling og gjenvinning, og det resulterer i at HamKam får mer spillerom selv om de skaper lite. Starten på 2.omgang er jevn, og her scorer HamKam på en kontring og deres andre sjanse i kampen. Etter det tar vi over og avslutter kampen bra. Sjansestatistikken vinner vi 5-2, og det viser dermed at det er for lett å score på oss i denne kampen.

Robin på banen
Når Strømmen står på motsatt halvdel i morgen, er følgende elementer Isnes vil ha festet sitt skarpe fotballblikk på:

- Mot Strømmen ønsker jeg en bedre omstilling, slik at vi enten kan gå godt i det høye presset eller senke oss ned i det lave. Dessuten må vi ha mer energi og aggressivitet, selv om det er varmt og et annet underlag. I tillegg er vi nødt til å forbedre posisjonsspillet vårt når vi har ball. Valgene med ball burde bli enda mer varierte enn det vi hadde mot HamKam.

Det er naturlig at det blir endringer på laget. Magnus Lenes (prøvespiller fra Ranheim) tar plass mellom stengene. Ellers er det håp om at Robin får sine første kampminutter i skoa.

- Det er fortsatt 5-6 uker til seriestart, og det er som sagt kamp om plassene. Nå gjelder det å ta vare på sjansen, sier Isnes.

I god rute
I tillegg til å jobbe med eget lag, har dagene i Spania vært en mulighet til å se en del andre OBOS-ligalag i aksjon. Slik vurderer Isnes det han har sett gjennom vinteren av ligarivaler.

- Lillestrøms første 11'er er det selvfølgelig bra trøkk og intensitet i. Det er ikke overraskende. Men nivået er svært jevnt ellers mellom OBOS-lagene. Heller ikke det er overraskende, sier Isnes.

Om lørdagens motstander, sier han:

- Strømmen var solide mot Øygarden (vant 2-0), og har en ganske ny stall. De har mere x-faktor i laget nå som vi må se opp for.

Uansett, en drøy måned før seriestart handler nesten alt om eget lag og egne spillere.

- Sammenlignet med der vi var i fjor på samme tidspunkt er vi i god rute. Det er ingen krise om det svinger litt akkurat nå.

Kampstart er kl. 16.00 i morgen. Den vises på Direktesport for de som har abonnement her. Mens du venter kan du for eksempel surfe litt rundt på nettsidene her - som nå i tillegg til a-lagsstoff, inneholder informasjon og nyheter fra hele klubben. 

Annonse fra Obos-ligaen: