I år skal Da Rocha i Eliteserien! 

KFUM henter ungt keepertalent fra Kjelsås.

William Da Rocha slenger seg inn i KFUMs keeperteam!

21-åringen hentes fra Kjelsås der han har spilt hele sin karriere. Til tross for sin unge alder har han allerede vist sitt store potensiale på seniornivå.

Nå har han signert en avtale med KFUM som strekker seg ut 2026.

Vokst opp i Kjelsås
Da Rocha ble tatt opp i a-stallen før 2019-sesongen og debuterte i PostNord-ligaen som 18-åring sommeren 2020.

Han har siden plukket med seg 68 a-kamper (liga og cup), og holdt for eksempel nullen da KFUM røk ut av cupen på Grefsen sist sommer. Kontrakten med Kjelsås gikk ut ved nyttår. 

- Jeg er utrolig takknemlig for tiden min i Kjelsås, helt siden jeg var 8 år. Det er en fantastisk klubb, og det er der jeg har lært alt, men nå passet det å ta et nytt steg i min karriere med Kåffa, sier Da Rocha til Kåffa.no.

Kåffa passer meg perfekt nå, - en Oslo-klubb i Eliteserien for en Oslo-gutt.

— William Da Rocha
Det er en ung og ambisiøs type som nå flytter sin keeperhverdag fra et platå til et annet i hovedstaden. 

- Det har alltid vært et mål å komme til Eliteserien, og da KFUM kom på banen følte jeg meg veldig ønsket der. Kåffa passer meg perfekt nå, - en Oslo-klubb i Eliteserien for en Oslo-gutt.

191 cm høy
Han beskriver seg selv som «en god skuddstopper og flink til å dirigere forsvaret». I tillegg til at han har tatt steg både i feltarbeidet og med beina.

- Målet er selvsagt å komme inn for å kjempe om keeperplassen, men nå først gleder jeg meg veldig til å bli kjent med gutta og komme til en klubb høyere opp i systemet for å lære hvordan det jobbes der, sier målmannen som måler 191 centimeter.

Med et etternavn som klinger godt, måtte vi også spørre om hvor det kommer fra:

- Pappa er halvt portugiser, så det er fra pappa sin familie. Så jeg er ikke mer enn kvart portugiser, men navnet fikk jeg i alle fall, sier vår nye keeper med et smil.

Kommer med energi
KFUMs keepertrener Nikolai «Miki» Venedik ser fram til å ønske sin nye elev velkommen til keeperskolebenken på Ekeberg.

- En ung og lovende keeper, med gode allround ferdigheter. Og så er det ekstra moro at det er en Oslo-gutt som kommer inn og skal være med på å konkurrere om en plass mellom stengene, lyder attesten fra Miki.

Det er alltid moro å forme unge keepere.

— Keepertrener Miki
Han har gjennom flere år vist at han evner å utvikle unge målvakter til å ta nye steg i KFUM. Nå ser han fram til å jobbe med nok et ungt, keepertalent.

- Det er alltid moro å forme unge keepere. William vil komme inn med masse energi, og vil være med på å pushe Emil, sier KFUMs keepertrener.

Med Da Rocha inn er det også klart at Sosha Makani ikke blir med videre. Den iranske keeperveteranen stilte sporty opp da vi var i keepernød sist høst. Dønn profesjonell og viktig i treningshverdagen gjennom innspurten av sesongen.

Vi takker Sosha for innsatsen og for de mange ekstra følgerne han ga oss på Instagram-kontoen vår.

Og så ønsker vi William hjertelig velkommen til Ekeberg!

Les hva Kjelsås skriver om overgangen.

darocha1.jpg



William Da Rocha

  • Født: 15. juni 2002

  • Posisjon: Keeper

  • Høyde: 191 cm

  • Tidligere klubber: Kjelsås

  • Aktuell: Signert kontrakt med KFUM ut 2026

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter