«Hvor var du da Kåffa rykket opp til Eliteserien?»

Vi har tatt en prat med Hammer om kombinasjonen jusstudier og fotball, om målrekorden, ambisjoner, all Sortevik-skryten og klubbens utvikling.

- Jeg kan ikke garantere et opprykk, men det jeg kan garantere er at vi skal gjøre det vi kan for å vinne de resterende matchene for sesongen. 

Vi har tatt en prat med stoppersjef Jørgen Hammer. Med fulltids jusstudier og toppfotball for KFUM har han lange dager, men akkurat nå om dagen kan han ikke tenke seg å gi avkall på noen av delene.

- Både jussen og fotballen er givende og morsomt, så det gjør at det likevel ikke føles så tungt, sier 28-åringen.

Scoret mot RBK
Jørgen kom til KFUM før klubbens OBOS-debut i 2016. Han hadde da med seg viktig toppfotballerfaring fra Stabæk og Start. I en god KFUM-sesong har Hammer vært en svært viktig brikke.

Jeg tror det har sammenheng med at flere spillere er blitt noe mer erfarne, og har lært av forrige sesongs noe dårligere perioder.

— Jørgen Hammer
- Hva har imponert deg mest ved årets Kåffa-utgave?
- Det må være evnen til å unngå lengre perioder med poengtap. Dette gjelder jo selvfølgelig den delen av sesongen som har blitt spilt, og det blir viktig å opprettholde dette frem til sesongslutt. Jeg tror det har sammenheng med at flere spillere er blitt noe mer erfarne, og har lært av forrige sesongs noe dårligere perioder.

- Og du har ikke akkurat vært kjent for å score mål. Fire mål så langt i år er klar bestenotering i din seniorkarriere (tidligere målrekord: 2 mål i 2011 – ett mot RBK og ett mot Odd)?     
- Nei, det er riktig at jeg ikke har scoret så mange mål i min seniorkarriere i løpet av en sesong. Jeg får likevel prøve å sette noen til utover høsten. Det viktigste for meg er at laget vinner, men, det er likevel morsomt å bidra med scoringer.    

- Hva slags ambisjoner synes du vi skal ha nå for resten av sesongen?
- Jeg tenker alt fremover er en bonus, tatt i betraktning at nedrykket er unngått. En klar resultatambisjon er vanskelig å gi, men jeg personlig går aldri til match uten en ambisjon om tre poeng. 

Skjedd noe med treningstøyet
- Du er inne i din fjerde KFUM-sesong. Hvordan opplever du klubbens utvikling?
- Jeg tenker dette spørsmålet leder litt mot klubbens proffsatsning, og utviklingen på dette området har vært enorm. Da jeg kom var det riktig nok mange veldig gode spillere som var på a-laget, men det var også forskjellig treningstøy, oppmøte til treningsstart, det var ingen oppvarming, uforberedte spillere osv. Dette har likevel sin sjarm, men tøft å kombinere med toppfotball. Dette har etter min mening blitt endret til det bedre, og jeg ser at dette også har hatt en positiv påvirkningskraft på de yngre lagene.  
  
- Får Stian Sortevik for mye oppmerksomhet, synes du? 
- Det er vel ikke til å unngå at han får en del oppmerksomhet fra både motspillere og folk fra tribunen når han kjører de driblerundene sine, haha. Stian er ikke bare god til spille fotball, men også til å håndtere oppmerksomheten. Så derfor tenker jeg at han absolutt ikke får for mye oppmerksomhet.   

Jeg kan ikke garantere et opprykk, men det jeg kan garantere er at vi skal gjøre det vi kan for å vinne de resterende matchene for sesongen.

— Jørgen Hammer


- Kåffa står foran en historisk fotball-høst. Hvorfor skal folk komme på kamp?
- Det må være morsomt for de som bor i tilknytning til Kåffa at deres lokallag fortsatt er med i kampen om et opprykk til Norges øverste divisjon. Den klassiske gjengangeren om «hvor var du da Brå brakk staven?» kan fremdeles bli omgjort til «hvor var du da Kåffa rykket opp til Eliteserien?». Jeg kan ikke garantere et opprykk, men det jeg kan garantere er at vi skal gjøre det vi kan for å vinne de resterende matchene for sesongen.

ISNES FØR NOTODDEN-KAMPEN:
- Et lag som er vonde å bryte ned

Jørgen Paulov Hammer

  • Født: 2. april 1991

  • Høyde: 190 cm

  • Kamper/mål for KFUM: 70/5

  • Tidligere klubber: Hosle, Bærum, Stabæk, Start

Annonse fra Obos-ligaen: