Høstlaget Kåffa fosser videre

Det blir en morsom fotball-høst. Med dagens solide seier er Kåffa for fullt med i den riktige kvalikkampen.

KFUM-ULL/KISA 3-0 (3-0). De gule høstfargene har inntatt Ekebergsletta, men dagens kamp på KFUM Arena ble aldri særlig gul.

For med en god gjeng med akademibarn på tribunen, anført av Sjefsprofeten, skulle dette bli KFUMs kamp. Helt fra start ble de gulkledde trykket tilbake av et Kåffa-lag i høstform.

Sjansene kom også tett som løvet fra trærne rundt arenaen i den første omgangen.

God KFUM-omgang
Etter åtte minutter kom dagens første mål.

Kaptein Sortevik med sine hvite dansesko fintet seg elegant til tid og rom inne i boksen. Læret hang han opp foran målet til Ull/Kisa – Bilal steg til værs og nikket inn sitt første hjemmemål i KFUM-drakt.

Det skulle gå 20 minutter før neste nettkjenning, men i den samme perioden hadde både Sanyang og Tavakoli gode muligheter til å score.

Så etter 28 minutters spill var det tid for jubel igjen. Først dunket Sortevik ballen i stanga. Lindquist stormet fram på returen og satte inn sitt første i KFUM-drakt. Godt vår solide høyreback ikke ble Ull/Kisa-spiller etter prøvespillet der i vinter…

Omgangen fortsatte på samme vis. KFUM dominerte med godt kombinasjonsspill. Kun en gang var Ull/Kisa farlig frampå, men Kåffa fikk ryddet opp da sjansen bød seg etter gjestenes eneste hjørnespark i løpet av de første 45.

Elegant Sortevik
Rett før pause føltes det som om kampen ble punktert. Igjen var «Sorten» involvert. Tredd gjennom av Robin, en frekk vipp og et følsomt framspill ut til Sanyang til høyre. Han serverte på sølvfat til toppscorer Tavakoli som satte kontant inn sitt åttende for sesongen.

Det var gjestene som fikk den første sjansen etter pause, men de utnyttet ikke muligheten til å spille opp til litt spenning i kampen.

Noen minutter senere sto Tavakoli i enden av en hurtig og god KFUM-overgang, men langs bakken avsluttet han rett i metallet denne gangen.

Utover i omgangen kom gjestene mer med, men uten å skape veldig store utfordringer. KFUM trillet ball, giret ned et par hakk og var mest opptatt av å kontrollere hjem poengene foran halvannen uke med et tett kampprogram.

Nå venter Jerv søndag (borte), HamKam onsdag (hjemme) og Sogndal neste lørdag (borte).

Dagens trepoenger bekrefter den solide høstfomen og betyr at KFUM er oppe i 31 poeng - og vi er for alvor påmeldt i den riktige kvalikkampen foran en lang fotball-høst som i alle fall varer til lørdag 5. desember.