Høst-Shola varmet på Ekeberg

Det er nesten 1500 dager siden sist Shola-mål. I dag scoret han like godt to - og sammen med resten av gjengen ga han klar beskjed om at de vil kjempe om direkte opprykk denne høsten.

KFUM-JERV 6-2 (1-1). Høstjakta er i gang!

Etter tre kamper uten seier og ett poeng i siste halvdel av august, smakte det ufattelig godt å starte høstmåneden september med en trepoenger hjemme mot Jerv.

Og for en fest det ble på KFUM Arena i ettermiddag.

Det startet imidlertid ikke helt som vi håpet.

Tidlig baklengs
For etter elleve minutter havnet vi under igjen på hjemmebane. Ligaens toppscorer Samuel Pedro bøyde lekkert inn et frispark fra nesten 25 meter.

Kåffa spilte seg inn i kampen, og skapte mye som ble satt under betegnelsen nesten. Gode innlegg i feltet hadde ikke nødvendig adresse eller var uten mottaker i Jerv-boksen.

Etter halvtimen kom likevel utlikningen. KFUM plukket opp en dårlig Jerv-avklaring etter et hjørnespark. I lufta foran mål kjempet Mo ballen bort til sin midtstopperkollega Akinsola "Shola" Akinyemi.

Troppens eldstemann fikk pirket læret i mål, fra det som kunne se ut som en offsideposisjon, men vi tar den etter at flagget ble holdt nede da Kongsvinger fikk sitt «offside-mål» for en uke siden.

Nå handler det om å ikke sove i starten av andre omgang, sa assistent Fredheim Holm til Kåffa.no i pausen, som hadde noen slowstartende andreomganger den siste tiden i tankene.

Men du skal jaggu ha godt sovehjerte om du ikke bråvåknet av det som skulle skje de neste minuttene.

Mål etter 16 sekunder
Etter 16 sekunder(!) lå nemlig både ballen og to Jerv-spillere i nettet. Robin spilte Obi alene med keeper med venstra, og vår fotrappe ving terget gjestene fra Grimstad med å skru inn en avslutning som to Jerv-spillere desperat gjorde et mislykket forsøk på å rydde unna.

Tre minutter senere var det mer å glede seg over.

Igjen var Robin nest sist på ballen. Denne gangen hang kapteinen vår opp kula ved bakerste stolpe.

Shola steg til værs og nikket kontant inn sitt andre mål for dagen, for øvrig hans to første i KFUM-drakt. Og sist 30-åringen scoret var i Sandnes-drakt i 2019, også det i september, for nøyaktig 1463 dager siden.

Da vi rundet ti minutter av omgangen, var det tid for punktering. Robin slo gjennom Hoseth på høyresiden som la inn i feltet der KFUM-spillerne nærmest sto i kø.

Lengst fram i køen denne gang: Nunez som enkelt dyttet ballen i åpent mål.

Resten av omgangen var KFUM Arena det Profetene ville kalt «lekestue». De rød og hvite spilte seg til den ene sjansen større enn den andre. Nunez kom solo med keeper, Moussa forsøkte seg alene med Jervs sisteskanse og Hestnes blåste ballen over fra god posisjon.

Målfesten var imidlertid ikke over.

Moussa er med
For vi kan glede oss over at Moussa er tilbake for fullt. I dag også med scoringer. Først i det 85. spilleminutt. Alene med en keeper på en god, gammeldags bærtur, dro seg unna og løftet ballen i en perfekt bue over en Jerv-spiller.

Så to minutter senere var det tid for 6-1. Hestnes tok et av dagens mange kraftløp og slo på tvers til Moussa som i åpent mål kunne gjøre seg til dagens andre tomålsscorer.

I sluttminuttene kunne vi ellers ønske Abbas og Spieler Halvorsen velkommen til sin debut for KFUMs a-lag.

Like før slutt viste Pedro igjen hvorfor han er ligaens toppscorer da han elegant nikket inn 6-2.

Drømmehelgen ble nærmest komplett for alle KFUM-kamerater. Lagene nærmest oss på tabellen mistet alle poeng i denne 22. serierunden. Neste runde drar vi på tur til Sandnes.

Vi er med! Og det er aldri feil når Shola skinner...

Shola scoret sist mål i september 2019. I dag ble det to.
Dagens femte mål på vei mot nettmaskene, med Jervs keeper som en av mange tilskuere.