Hjemmeseieren lar vente på seg

Emil vartet opp med en superredning, mens Mame var centimeter unna sin første eliteseriescoring. Men vi må vente på vår første hjemmeseier på dette nivået.

KFUM-ODD 0-0. Etter drømmekvelden på Lerkendal 16. mai, var det ut å jakte tidenes første hjemmeseier i Eliteserien.

Mo var ikke tilgjengelig på grunn av skade, noe som åpnet for Ayoub fra start denne gangen.

Etter 90 minutter pluss tillegg i solsteika på KFUM Arena måtte en middels fornøyd Johs konstatere at vi fortsatt har til gode å legge en hjemmeseier i beltet.

- Jeg liker at vi styrer kampen på hjemmebane, men det blir litt for lite ut av ballinnehavet. Vi er farlige når vi slår innlegg, og du ser Mame er fryktelig nære på slutten, men skulle gjerne sett mer av det, sier Johs etter matchen.

Uavgjort nr. 4
At vi er sånn medium fornøyd etter nok en uavgjort – den fjerde for året – sier litt om hvor lista er lagt for denne gjengen. Vi holder også nullen for fjerde gang på ni kamper på dette nivået.

- Dette er standarden vi har satt. Det er kravet som vi setter til oss selv, og som omgivelsene nå setter til oss. I dag går vi kanskje ut der som favoritter i manges øyne, Odd tenker det til og med. Plutselig er det ikke noe katastrofe å tape mot Kåffa. Det opplevdes kanskje slik for Sarpsborg-fansen og for Haugesund, men nå skjer ikke det lengre etter det vi har gjort, sier Johs.

Det påvirker også motspillet vi møtes med.

- Det tas høyde for det vi gjør på en helt annen måte, det må vi leve med, og håndtere. Mentaliteten er helt enorm, og det kan jeg ikke ta gutta på i dag heller, sier KFUM-sjefen.

Superredning av Emil
Det ble en jevnspilt første omgang på et tørt og varmt KFUM Arena.

At det skulle bli en mål- og sjansefattig kamp var kanskje ikke helt uventet. Odd var laget med færrest ligamål så langt, og KFUM det laget som slipper til færrest sjanser av alle i Eliteserien.

Ingen av lagene evnet å riste fram de helt store sjansene før det nærmet seg tur over overgangen for pauseprat.

Da ble det endelig litt action foran der fotballkamper avgjøres.

Først stoppet Emil gjestene fra å ta ledelsen med en klasseredning etter et hjørnespark. Vår mann fikk nok hånd på læret til å holde ballen ute.

Like etterpå steg Haitam fram fra backen og slo følsomt inn foran mål. Der hoppet Nuñez til værs, men headingen gikk dessverre rett over tverrliggeren.

Dermed var lagene like langt da de kom ut igjen fra KFUM-hallen for de siste 45.

Mye Kåffa-ball
Den andre omgangen startet ikke ulikt den første, men med noe mer ballhold fra Kåffa. Nuñez fikk en brukbar skuddmulighet tidlig etter godt spill, men veterankeeper André Hansen er fortsatt på jobb.

Nye muligheter skulle komme, og ofte var det på høyresiden det ble servert.

Hickson sto i enden av et overlegg, men fikk ikke dratt av skikkelig mot mål. Litt senere lette Hoseth etter Nuñez ved bakre, men det ble ikke mer enn tampen brenner.

Odd satset på kontringer, og fikk også noen av dem, men de rødhvite gjorde nødvendig returjobb og Emil var våkent med da de kom gjennom ti minutter før slutt.

Så kom sjansen som Profetene snakket om på vei hjem fra Ekeberg denne kvelden. Innlegget fra venstre lå i lufta for Mame. Treffet var bra fra en liggende Mame, men dessverre gikk den i stanga og ut i feltet.

- Det er lenge siden vi har hatt en «mame» i denne klubben. Nå må vi bli vant til det og bruke den type spiss på riktig måte. Da vil vi få enda mer å spille på, sier Johs.

Neste utfordring er den største du kan få i norsk fotball om dagen. Bodø/Glimt på Aspmyra førstkommende fredag.

- Vi gleder oss til den. Og så tar vi selvsagt med oss dette poenget. Alle poeng for oss i denne ligaen er viktige, sier Johs.

NTB_32TbIE5D3Gs.jpg
Det ble mange dueller, men lite sjanser på KFUM Arena i dag. Foto: Lise Åserud / NTB
NTB_SVyqi9KNSPA.jpg
Haitam Aleesami presser seg fram mellom Odd-spillere. Foto: Lise Åserud / NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter