Here Comes The Sun

- Som fotograf så tror jeg dette KFUM-bildet kan bli et ikonisk og historisk bilde for klubben.

Denne uka slapp vi vårt Beatles-inspirerte bilde i sosiale medier. Liverpool-bandets ikoniske coverbilde fra Abbey Road-plata ble tatt i 1969.

Etter at vi plutselig fikk en av årets mest omtalte overganger i norsk fotball, var det kort vei til å tenke i de gater.

Da vi først fikk ideen tidlig i høst, var det Beatles-låta «Imagine» vi nynnet på, men nå trenger vi ikke lengre forestille oss at vi skal spille i Eliteserien. I stedet framstår «Here Comes The Sun», som er fra nettopp Abbey Road-plata, som et godt utgangspunkt for hva vi ønsker å tilføre norsk fotball.

- Det er en låt som kler oss når vi skal inn i det ypperste selskapet av norsk fotball. Vi vil gjerne fortsette å sjarmere og tilføre litt solskinn inn i norsk fotball, både som klubb og med spillet på banen, sier Halvor H. Byfuglien i KFUM.

Daglig leder Thor-Erik Stenberg har god tro på at vi skal kunne være et positivt innslag i Eliteserien 2024:

- Selvsagt vet vi at det blir tunge dager når vi skal opp et nivå, og det kommer helt sikkert både grå skyer og regnværsdager fram mot og gjennom sesongen 2024, men vi har god tro på at vi skal være et friskt pust og by på kule fotballopplevelser både for  Kåffa-fans og de som ikke kjenner oss så godt fra før, sier han. 

Et annerledes oppdrag
Bildet ble tatt av fotograf Thomas Bjørnflaten i Nyebilder for noen uker siden. Bjørnflaten har gjort jobber for KFUM flere ganger de siste årene, men dette var likevel et oppdrag godt utenom det vanlige.

- Gang på gang lar jeg meg begeistre, imponere og fascinere av den gjengen på Ekeberg. Her har de fått en genial idé som sånn jeg ser det både har et politisk, historisk og underholdende aspekt ved seg. Og når de først har bestemt seg for å gjøre det, så skal det gjennomføres med høyest mulig kvalitet. Detaljene skal på plass og selvsagt overlates ingenting til tilfeldighetene. Jeg må innrømme at jeg fikk litt panikkanfall da jeg skjønte hvilket forarbeid som var gjort her, og hvor kort tid vi måtte løse dette på, sier fotografen.

Mens våre fire utvalgte «bandmedlemmer» kledde seg opp i klær og med detaljer hentet ut fra NRKs kostymelager, rigget fotografen seg til utenfor KFUM-hallen. Han dro så med seg gardintrappa midt ut på Ekebergveien og etter seks forsøk fikk han «skuddet» han håpet på.

- Det hjalp at vi sammen finstuderte coveret på plata jeg hadde med meg, for øvrig en plate som jeg fikk av min far, sier Bjørnflaten. 

Here comes the sun.JPG
VI ER PÅ VEI... Fire karer som har funnet tonen sammen i KFUM-kameratene og som har vært sentrale i få KFUM opp i Eliteserien. Foto: Thomas Bjørnflaten / Nyebilder


Våre "Fab Four"
Kaptein Rasch ledet an i den strammeste fireren han har vært del av denne sesongen. Akkurat like målbevisst som han hele sesongen har vært i å lede troppene i deres vei mot Eliteserien. Johs tok naturlig styring og dirigerte keepertrener Miki i sedvanlig tone - denne gangen for å få 74-bussen til å stoppe. Noe som skulle vise seg å være mer krevende enn å stoppe motstanderne fra å score mål på tampen av sesongen. Daniel var som alltid pliktoppfyllende og vippet av seg skoa på samme måte som Paul McCartney gjorde det i 1969. Og sist – ikke minst – men alltid trofast, i bakre rekke; Dag Magelssen som stødig fulgte de andre over veien.

- Det er lett å trekke paralleller fra Beatles sitt bilde og det bildet vi nå har gjort. Beatles er vel egentlig på vei inn til sitt musikkstudio for å gjøre jobben sin, på samme måte som denne KFUM-gjengen er på vei over veien for å gjøre jobben sin. Og på samme måte som Beatles så har KFUM-gutta klart å skape noe helt spesielt sammen, sier Bjørnflaten.

- Som fotograf så tror jeg dette KFUM-bildet kan bli et ikonisk og historisk bilde for klubben, på samme måte som Abbey Road ble det for Beatles. Når klubben nå etter hvert får på plass den nye arenaen, så kommer man alltid til å se tilbake på det året der de rykket opp til Eliteserien og til den tiden da de krysset fotgjengerfeltet for å spille seg opp til øverste nivå av norsk fotball.

At det blir en overgang å spille kamper i Eliteserien for KFUM, er ikke noe å lure på. Så er spørsmålet mange lurer på, om det også blir en overgang til kamper i Eliteserien for KFUM og deres motstandere. 

- Det gjenstår å se, men vi ønsker i alle fall å spille på Ekeberg. Det er det det jobbes for, og det vi håper på, men så er det ingen tvil om at vi både trenger smidighet, gode planer og litt "Help" for å få det til, sier Byfuglien.

Det vil være mulig å kjøpe trykk av vårt "Beatles-bilde". Dette vil bli tilgjengeliggjort i kiosken.

Beatles (1).JPG
cover.jpg
Originalen - platecoveret på albumet Abbey Road.


 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter