Hentet selvtillit fra Eliteturnering

G16 gjorde sine saker bra da de møtte toppklubber den første helgen i mars.

Koronaviruset har satte alle fotballkamper på vent for en stund. G16-laget vårt rakk imidlertid å delta på Norsk Toppfotballs Elitetiltak den første helgen i mars.

Kampene ble spilt i Abrahallen utenfor Trondheim og lørdagen var KFUM satt opp i gruppe med Lillestrøm og Molde. To lag som hadde to ytterpunkter av en sesong på a-lagsnivå i 2019.

Seier mot LSK
Kåffas første motstander var LSK, og om kampen var et forvarsel på hvordan det blir når klubbene møtes i OBOS-ligaen 2020, så lover det bra.

- En jevn kamp som tippet vår vei da de fikk rødt kort på sin keeper. Vi klarte å ta en ledelse, og skulle og burde ha sikret det med en 2-0 mot slutten, sier KFUM-trener Steve Smith.

I Molde-kampen senere på dagen var det ikke den samme flyten.

- Vi spiller en god første omgang, men vi gjør et par feil og er under 2-1 til pause. Andre omgang synes jeg er relativt svak fra begge lag, og naivt spill fra oss gjør at vi slipper inn et tredje mål, oppsummerer Smith.

Sterk søndag
I og med at LSK slo Molde 3-1 i sin siste kamp endte KFUM-gutta på en tredjeplass i lørdagens gruppe. Det innebar møter med Bodø/Glimt og Mjøndalen på søndagen.

- Vi leverer en solid prestasjon mot Glimt, og matcher et tøft lag gjennom det meste av kampen. Det så det ut til å gå mot 0-0, men da det gjensto noen minutter hadde vi hellet med oss og scoret et mål som ga oss en seier. Resultatet ga selvtillit til gruppa og ble fulgt opp av en sterk 5-1-seier mot Mjøndalen til slutt, sier Smith.

G16-treneren og hans unge menn tok dermed med seg godt med selvtillit og gode opplevelser hjem fra Trøndelag.

- Det er en fantastisk erfaring for vårt G16-lag å være med i denne type turneringer. Vi føler vi jobber hardt for å tette gapet mellom oss selv og eliteklubbene, og denne turneringen beviste at vi gjør mye riktig. Vi har jobbet gjennom vinteren, ikke bare for å forberede dem for en ny sesong, men også slik at de er klare for juniorfotball neste år, sier Smith.


 

Annonse fra Obos-ligaen: