idar_l

Henter keeper med eliteserieerfaring

Idar Nordby Lysgård slenger seg inn i KFUMs keeperteam for resten av sesongen.

Det har gått hardt utover keeperne våre de siste ukene. Emil Gundelach Ødegaard fikk seg et tøft møte knottene til Bård Finne i søndagens Brann-kamp, men alt tyder på Johs sitt førstevalg så langt i sesongen snart melder seg til tjeneste igjen.

Emils smell er med andre ord ikke grunnen til at KFUM nå henter inn en ny målmann. Den jakten startet nemlig før helga, all den tid det ble klart at en strekkskade vil holde Willam Da Rocha ute av spill et par-tre måneder.

- Vi hadde allerede begynt å sondere mulighetene før Emil fikk denne smellen. Nå gjorde Henri (Sørlie) en fantastisk inntreden mot Brann, men på sikt så skulle vi uansett styrke keeperteamet med William ute. Dette handler også om å ha en best mulig treningshverdag for keepergruppa og hele troppen for øvrig, sier Daniel Fredheim Holm, som holder i spakene rundt klubbens spillerlogistikk.

Perfekt match
Han er glad for at det løste seg med Idar Nordby Lysgård, som har vært klubbløs siden han avsluttet i Åsane ved nyttår.

Lysgård er kanskje først og fremst kjent for KFUM-kamerater fra en rekke sesonger i Skeid-buret, men 29-åringen har i tillegg til OBOS-kamper for Skeid og Åsane også eliteserieerfaring fra Mjøndalen (8 kamper fra 2021-sesongen) på sin fotball-CV.

Oppholdet i Åsane ble avsluttet rett og slett fordi Lysgård lengtet «hjem» til Oslo. Når han i tillegg siktet mot å få muligheten på øverste nivå igjen, kunne det ikke blitt bedre klaff.

- Dette er selvsagt en fantastisk mulighet for meg. Nå har jeg ventet en stund, og da er jeg veldig glad for at dette ordnet seg, sier Lysgård til Kåffa.no.

Han satte seg på bussen med kurs for Sogndal i formiddag. Der tok han plass med mange spillere han kjenner fra Skeid-tida.

- Jeg har spilt der med Nuñez, Simen, Hickson og Ayoub. I tillegg var jeg vel på et guttelag der med Haitam og så spilte jeg jo med Mame i Åsane, sier Lysgård.

I troppen mot Sogndal
Han er aktuell for å stå cupkampen på Fosshaugane onsdag kveld.

- Jeg skal være klar, jeg. Jeg har rikelig med kamperfaring etter hvert, da jeg stort sett alltid har vært på banen i de klubbene jeg har vært, med unntak av perioden i Mjøndalen der jeg måtte kjempe en stund før jeg kom meg inn på laget, sier Lysgård.

Han er en keeper på 191 centimeter og dermed god rekkevidde. Han beskriver seg for øvrig som sterk 1v1 og som en solid skuddstopper.

Vi ønsker Idar velkommen til Kåffa!

Idar Nordby Lysgård

  • Alder: 29

  • Høyde: 191 cm

  • Tidligere klubber som senior: Åsane, Mjøndalen, Skeid

  • OBOS-kamper: 83

  • Eliteseriekamper: 8

  • Aktuell: Signert kontrakt ut 2024

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter