Henter keeper fra Stabæk

Styrker et godt, ungt og sultent keeperteam.

Jonas Vatne Brauti er ny mann i KFUMs keeperteam. 22-åringen kommer fra Stabæk der han tidligere i år fikk sin debut i Eliteserien.

- Det har gått ganske raskt fra jeg hørte om interessen til overgangen ble en realitet. Etter en god prat med Jørgen Isnes ble jeg overbevist etter å ha hørt om et spennende prosjekt her på Ekeberg, sier Brauti som deltar på sin første KFUM-trening i morgen.

Fortid i Ullern
Den 190 centimeter lange målmannen har sin fortid i Ullern der han i sin tid var lagkamerat med en annen KFUM-kamerat i dag, Håkon Helland Hoseth.

Den talentfulle keeperen ble hentet til Stabæk fra Ullern før 2019-sesongen. For Ullern debuterte han mellom stengene for a-laget allerede som 17-åring.

Debuten i Eliteserien kom da Stabæks førstekeeper Sandberg ble utvist mot VIF i juni. Han fikk også med seg påfølgende kamp borte mot Bodø/Glimt.

Om seg selv, sier han:

- Jeg er en offensiv og ambisiøs keeper med stor rekkevidde, sier Brauti som har skrevet en avtale som binder han til KFUM ut 2022.

Ungt keeperteam
I KFUM blir han del av et ungt keeperteam med 22 år gamle Emil Gundelach Ødegaard og 18 gamle Jonathan Ward Ådlandsvik.

- Jonas er en spennende ung keeper som har fått prøve seg på øverste nivå for Stabæk. Det er alltid spennende å jobbe med yngre keepere som vil bli best, og her får vi inn en keeper til som vil kjempe om spill i OBOS-ligaen, sier keepertrener Miki.

Det har det siste året blitt en del utskiftning i keeperteamet, men det er samtidig en stor honnør til det arbeidet som er gjort på keepersiden den siste tiden.

Tidligere i år dro førstekeeper Knut-André Søyland Skjærstein til Lillestrøm, mens Emil Gundelach Ødegaard dro motsatt vei. Før det igjen reiste Alexander Pedersen på islandsk eventyr i klubben Kórdrengir. I fjor dro dessuten Simon Thomas fra KFUM til Sarpsborg 08.

- Det er flott å få inn nye sultne keepere som vil bidra til at teamet blir bedre over tid. Jeg ser fram til å jobbe med de tre unge vi har her nå, sier Miki.
 

Annonse fra Obos-ligaen: