Helsvart avslutning ødela festen

Det lå an til en kveld for minneboka. I stedet ble det en avslutning på kampen som trener Isnes dytter rett inn i glemmeboka.

KFUM-BRANN 1-5 (1-0). Det ble invitert til fotballfest på Ekeberg i ettermiddag. 

Kåffa mot Brann. Begge lag med åtte poeng etter fire kamper. Nye KFUM Arena omgitt av et Ekeberg i mai-prakt var rammen for det som skulle bli en fest for alle som er glad i KFUM-kameratene.

Og slik så det ganske lenge ut til å bli. 

Men bergenserne ble invitert inn i en match der vi hadde ledelsen og der Brann lenge sleit med å skape sjanser.

1-0 ble til 1-1, og med fire mål fra det 80. spilleminutt og ut, ble det en avslutning på kampen som kan plasseres inn i glemmeboka først som sist. 

Overtidsmål
KFUM kunne fått en pangstart da Nosa kom gjennom alene med keeper før det var spilt minuttet. Hardt presset fikk ikke Nosa dunket læret under tverrliggeren.

Omgangen var ellers ganske så jevnspilt, men nesten uten muligheter som fortjener plass i sjansestatistikken. Brann hadde en del banespill, men Kåffa hadde flere gode overganger og innlegg som kunne gitt sjanser og mål.

Men på overtiden kom sjansen – og målet. For KFUM.

Hoseth slo inn fra høyre, motsatt kom Keivan og la inn foran mål der Moussa plukket opp ballen og ga oss 1-0. Det var dermed et KFUM-publikum med forventning og håp om årets første trepoenger hjemme som tok imot gutta til de siste 45.

Det gikk imidlertid ikke veldig lang tid før det var Brann-fansen som kunne juble. Keeper Brauti skulle skjerme kula ut over dødlinja, men dit kom den aldri. For Brann-spiller Crone rappet i stedet med seg læret like ved streken og fikk liv i den røde horden bak mål da han satte ballen i åpent mål.

Dermed var lagene like langt. Nå sto Brann høyere i banen og det gnistret til i det som var av taklinger. Men fortsatt klarte ikke gjestene å skape all verdens med sjanser.

Rødt kort for Mo
Drøye 20 minutter før full tid sto det fortsatt 1-1, men da kom en ny episode som skulle bli skjebnesvanger sett med KFUM-øyne. Mo satte inn en hard takling, var uheldig og så det gule kortet for andre gang i løpet av noen minutter. Dermed en tidlig dusj for midtstopperen.

Om Brann ble invitert inn i kampen med 1-1, ble dette invitasjonen som avgjorde matchen.

I det 80. minutt kom Crone seg rundt på kanten og slo inn til Heggebø. 1-2. Nå ble det virkelig fyr i Brann-leiren, både på banen og tribunen. Castro prikket inn 1-3 to minutter senere, samme mann med 1-4 like etterpå og på overtid puttet Brann sitt femte mål for omgangen og det fjerde på litt over 10 minutter.

Det som lenge så ut til å bli en skikkelig fest på Ekeberg, ble dermed en blytung kveld for alle som er glad i KFUM.

Selv om det er en fattig trøst, er det likevel grunn til å glede seg over rammen og innsatsen som er lagt ned i forkant av kampen. Publikumsrekord med 2385 er også verdt å ta med seg.

Og så er det bare å se framover. Søndag går turen til Mjøndalen.

_P8A3716.jpeg
_P8A3147.jpeg
_P8A3501.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: