Hardt straffet av Grorud

Tapte 3-0 i Oslo-derby.

GRORUD-KFUM 3-0 (1-0). Det ble en tung hjemreise fra Groruddalen i kveld. Grorud straffet oss hardt i den første omgangen og ledet 1-0 til pause, selv om Kåffa hadde mye ball.

Etter pause holdt vår keeper Alex oss lenge inne i kampen, blant annet med en strålende strafferedning. Selv klarte KFUM sjelden å åpne opp et godt Grorud-forsvar.

I jakten på en utlikning ble vi hardt straffet av gultrøyene som scoret både én og to ganger i løpet av drøye fem minutter da det gjensto et kvarter av kampen.

Mye ball for KFUM
I dag var det dags for årets første Oslo-derby. Nummer 8 og 9 på tabellen før runde 11 i OBOS-ligaen.

Og det åpnet som ventet i et byoppgjør. To lag som følte seg fram, men med KFUM som trykket mest på i innledningen.

Kåffa spilte seg til en håndfull med hjørnespark i åpningskvarteret. Kun en av dem endte med en scoringssjanse, men ved bakerste stolpe fikk ikke Tavakoli klem og retning på sin volley. Skuddet stoppet i et Grorud-bein.

Hjemmelagets kampplan var lettlest. Laget la seg godt bakpå og skulle hogge til når kontringsmulighetene bød seg.

Falt før 1-0
Og etter 20 minutter var de gule og blå både heldige og gode.

Ballen gikk hurtig ut mot høyre. Da Hoseth falt idet ble ballen ble slått ut mot kanten, fikk Grorud fritt spillerom på høyresiden. Ballen ble slått hardt på tvers og endte hos Magnus Dahlby ved bakerste stolpe. 1-0 til hjemmelaget.

Dermed kunne Grorud legge seg godt ned i ramma igjen, mens KFUM måtte forsøke å sy seg gjennom hjemmelagets forsvarsverk. Det klarte vi sjelden.

Mahnin lyktes ikke med sitt skudd fra distanse, Rasch fikk ikke helt til bøyen på sitt frisparkforsøk og Alagies brukbare sjanse like før pause ble satt til side for mål. Dermed sto det 1-0 til pause.

Strafferedning
KFUM spilte seg til den første sjansen etter hvilen. Øby ble satt fint opp av Lindquist, men skuddet som hadde fin retning gikk rett i et Grorud-hode.

Så fikk Grorud en alle tiders sjanse til å punktere matchen. Spissen Aga har fått stor oppmerksomhet for sine iskalde straffer denne sesongen. Nå ble han først felt av keeper-Alex, men da Aga fyrte fra 11-meteren var det vår sisteskanse som vant duellen. Returen ble satt utenfor, og KFUM var fortsatt for fullt med i kampen.

Like etterpå så det stygt igjen for alle KFUM-følgere.

Aga ble spilt blank foran vår keeper – men igjen gikk vår mann seirende ut av duellen. To minutter der som var en herlig revansje for det som skjedde på overtiden mot Kongsvinger. Og Kåffa kunne puste lettet ut over å gå inn i den siste halvtimen kun en scoring unna poeng, takket være glitrende keeperprestasjoner.

Blink neste
Omtrent halvveis i omgangen fikk Juba satt opp Tavakoli, men igjen ble skuddet blokkert. Like etterpå steg Hammer opp i banen og fyrte fra distanse. Over denne gangen.

Kåffa spilte og spilte, men klarte ikke å bryte skikkelig gjennom. Kvarteret før slutt ble vi nok en gang straffet av kjappe Grorud-bein. Thomas Elsebutangen ble sendt gjennom alene mot vår keeper. Grorud-spilleren var heldig i duellen der ballen ramlet ned i beina hans igjen, og fra skrått hold fikk han lurt inn 2-0.

Da heller ikke Tavakoli fikk dreis på avslutningen han fikk ti minutter før slutt, så var det lite som tydet på poeng denne dagen. Det siste poenghåpet sluknet da Grorud like etterpå gikk opp til 3-0.

Nå er det bare å se fram til neste kamp. Torsdag hjemme mot Stjørdals/Blink.