- Håpet det skulle klaffe en gang

Amin Nouri er klar for KFUM-spill i Eliteserien.

Det er en meget rutinert spiller som i dag ønskes velkommen inn i KFUM-stallen.

Med sine 221 kamper i Eliteserien kommer Amin Nouri med bøtter av erfaring inn i en tropp med mange unggutter, og begrenset med meritter fra spill på øverste nivå.

At Mortensrud-gutten en gang skulle sjekke inn på Ekeberg som KFUM-spiller var neppe noen høyoddser. Denne gangen gikk det raskt fra da samtalene startet til overgangen var i boks.

- Alle gode ting er vel tre, sier Amin med et smil, og tenker på at han to ganger tidligere har vært aktiv på Ekeberg som gjest i sesongoppkjøringen.

- Jeg skal innrømme at jeg håpet at det skulle klaffe en gang, og det gjorde det nå.

Eldst i gjengen
Det står født 1990 i passet til spilleren som nå blir troppens eldstemann. Selv om han nylig fylte 34 år, vil han ikke høre snakk om at han tross alt holder oldboys-alder nå...

- Nei, nei, jeg har kropp og hode til å spille i Eliteserien. Jeg kommer inn med rutine og erfaring fra ulike steder og vil være med på å påvirke en ung og talentfull spillertropp. Samtidig vil jeg selvsagt spille mest mulig, og mener definitivt at jeg fortsatt har mye å bidra med på dette nivået, sier den sympatiske veteranen som startet sin karriere for Klemetsrud før han tidlig ble del av VIF-systemet.

Vi kan definitivt overraske mange, og det tror jeg at vi gjør.

— Amin
Gjennom ungdomstiden i Vålerenga la han grunnlaget for en lang og innholdsrik karriere. Han debuterte i Eliteserien som 18-åring i 2008 og fikk med seg hele 66 u-landskamper (hele veien fra U15 til U23).

De 221 kampene i Eliteserien er fordelt på Vålerenga (82), Brann (57), Start (56) og nå sist HamKam (26).

Fornøyd Johs
Det ble ikke så mye spilletid som han håpet på for Eliteseriens grønne og hvite kameratklubb (6 ligakamper) i 2024. Nå håper han på mer tid på banen og et godt år med sine nye kamerater.

- Jeg gleder meg til å bli del av denne gjengen. I en gruppe med veldig mange spillere og med en attraktiv og ballbesittende spillestil. Vi har ingenting å tape. Vi kan definitivt overraske mange, og det tror jeg at vi gjør, sier spilleren som kan brukes både på venstre- og høyresiden.

Johannes Moesgaard er svært happy med å fylle på med litt rutine og fotball-smartness før gutta setter seg på flyet for treningsleir i Spania førstkommende mandag.

- Amin er en helproff fyr. Hardtarbeidende og med masse energi i spillet sitt. Han kan spille både høyre- og venstreback, sier Kåffa-treneren om nysigneringen.

Amin 2.jpg
MØTES IGJEN: Amin Nouri og Daniel Fredheim Holm har begge spilt i Vålerenga. Amin debuterte for VIF i Eliteserien i 2008! I 2024 skal han spille der for KFUM. Foto: Martin Thuve

Amin Mimoun Nouri

  • Født: 10. januar 1990

  • Posisjon: Høyre- eller venstreback

  • Moderklubb: Klemetsrud

  • Tidligere toppklubber: VIF, Nybergsund, Start, Brann, VIF, Oostende, HamKam, Sogndal, HamKam.

  • U-landskamper: 66 (U15-U23)

  • Eliteseriekamper/-mål: 221/5

  • Aktuell: Signert for KFUM ut 2024

Annonse fra Eliteserien: