«Håper vi kan skape fantastiske opplevelser sammen»

Johs sin nyttårshilsen til Kåffa-familien.

Etter å ha løpt fra podkast til podkast på rød løper, blitt invitert inn på scener som virket utenkelige bare for noen måneder siden og ruslet rundt med et bredt smil om munnen, har Johannes Moesgaard koblet av noen uker.

- Det ble utrolig mange henvendelser. «Har du fem minutter? Har du fem minutter? Har du bare fem minutter til meg?» Jeg sa ja lenge, og stort sett var det bare kjekt, men til slutt måtte jeg ha litt tid for meg selv, sier KFUM-treneren.

Tida har blitt brukt til faglig påfyll, tid med de nærmeste og lading av batterier.

Nå er Johs tilbake i Oslo. Det betyr også at arbeidshanskene er på. Foran han ligger hans største utfordring som fotballtrener.

Prestasjonene fra 2023 skal toppes. De må det.

- Vi må opp flere hakk for å være med på den moroa som venter. Vi står selvsagt på et annet sted nå enn da jeg tok over for et år siden, så vi skal ikke gjøre store endringer, men vi må bli bedre i faser av spillet. Det handler blant annet om å forflytte seg fra lavt til høyt press når vi blir trykket bakover, og dødballhåndteringen må vi bli bedre på. I tillegg er det noen nye elementer som jeg har lyst til å implementere, sier Moesgaard til Kåffa.no.

Fulgte Deila tett
Midt i desember var han på besøk oss trenerkompis Ronny Deila og hans Club Brugge. Johs var tett på laget inn mot europacupkampen mot Bodø/Glimt, som Deilas menn vant 3-1.

- Det var kjempespennende og lærerikt på flere måter. Det er noen nivå opp, og det er interessant at du i enda større grad må være leder når nivået blir høyere, trykket blir større og omgivelsene krever mer. Det har jeg kjent litt på gjennom året, og vil helt sikkert bli enda tydeligere i 2024. I tillegg fikk jeg se Ronny i aksjon på feltet, og der gjorde han mye av det samme som jeg husker at han gjorde i Vålerenga, og som vi har gjort i KFUM. Det er betryggende å se at det vi gjør på feltet, holder god nok standard, sier Johs.

Mens Johs har koblet av, og bare sporadisk har vært i kontakt med klubb og spillere, har flere viktige brikker falt på plass på hjemmebane.

- Daniel har vært på jobb, det er det ikke noe tvil om. Dette er sportssjeftid, og jeg er utrolig takknemlig og imponert over den jobben som Daniel har gjort og gjør, i tillegg til at klubben hele tiden legger til rette for at vi skal kunne ta nye steg, sier Moesgaard.

Mange henvendelser
Sammen med Daniel har han bestemt seg for å ha litt is i magen med tanke på spillere inn.

- Det har vært mange eposter og henvendelser, det kan jeg love deg. Det er på et helt nytt nivå for oss som klubb, men er selvsagt også kjekt. At vi er et sted som vekker nysgjerrighet og interesse.

Noen ønsker høyt på lista ble imidlertid innfridd før jula:

Thomas Holm har kommet inn som erstatter for Luke i rollen som assistent og Haitam Aleesami kommer inn med viktige erfaring og rutine.

- Haitam har erfaring fra et annet nivå enn det vi som gruppe og individer har. Han har kjent på trykket, som klubb- og landslagsspiller. Når vi skal ut på Lerkendal, Aker Stadion, Aspmyra, Brann osv. så kan det være greit å ha noen vi kan se litt til. Som kan være med på å lede. Som kan tilføre ro. Thomas kommer også inn med viktig spillererfaring, sier Johs.

Han gleder seg også over signalene som gis med tanke på spill på Ekeberg.

- Det vil være tungt om vi må spille bortekamper hver uke. Og så handler det om å bygge videre på identitet og følelsen av tilhørighet på Ekeberg. Det er her KFUM hører hjemme, det er her vi vil samle folk og klare å skape en Eliteserie-følelse.

Men uansett er det mange arbeidsdager fram til det eventuelt skal spilles Eliteserie på Ekeberg. Det er dager som skal brukes godt slik at laget står best mulig rustet når alvoret begynner.

- Mye av planleggingsarbeidet er gjort. Treningsopplegg for de første fire ukene er på plass og treningsleir er planlagt. De neste dagene nå handler det om å gå mer inn i detaljene og få Thomas i gang for fullt med hvordan vi jobber. Jeg var litt utladet, men nå er jeg mer enn klar, sier en offensiv Johs.

Avslutningsvis ønsker han alle KFUM-kamerater et godt, nytt fotball-år!

- Vi har mye å glede oss til. Jeg håper at vi sammen skal kunne skape fantastiske opplevelser på Ekeberg.

KÅFFA-OPPRYKK-20231105-198.JPG
Foto: Nyebilder / Thomas Bjørnflaten

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter